iPhone 11 mest solgte smartphone i første halvdel af 2020

Apple og Xiaomi dominerer top 10-listen og begge selskaber har fire af deres smartphone-modeller med på halvårets liste, alt imens Samsung oplever en tilbagegang.

iPhone 11 mest solgte smartphone i første halvdel af 2020

Ifølge Omdias Q2’20-rapport sendte Apple 37,7 millioner enheder af iPhone 11 ud i første halvdel af dette år, og er dermed den mest populære smartphone-model.

På trods af ​​Covid-19’s indtog og de deraf afledte konsekvenser for branchen, har Apple i dette halvår sendt 10,8 millioner flere enheder ud af iPhone 11 end sidste års nr. 1 på listen, iPhone XR.

Læs også: iPhone 12 Pro får måske alligevel 120 Hz Promotion skærm

Flere iPhones i top 10

Apple havde tre andre modeller med på den globale top 10-liste: iPhone SE solgte 8,7 millioner enheder i andet kvartal og kom derfor ind som nummer 5 på listen, mens iPhone 11 Pro Max og Pro blev de henholdsvis 7. og 10. mest solgte smartphones. Ifølge Omdias rapport sendte Apple 13 procent flere iPhones ud i andet kvartal i år sammenlignet med året før.

Som sidste år tog Samsungs Galaxy A51 andenpladsen med i alt 11,4 millioner solgte enheder. Sidste år havde Samsung fire modeller på top 10-listen, men Galaxy A51 er deres eneste topsælger i år.

Se også: De billigste priser på iPhone 11

Mest solge telefoner Q2 2020
Mest solge telefoner første halvår 2020.

Læs også: iPhone 11 blev den mest solgte telefon i første kvartal

Det går godt for Xiaomi

Xiaomi fordoblede antallet af modeller i top 10 fra sidste års liste, og havde derfor, ligesom Apple, fire i top 10 – alle nogle fra Redmi-serien.

Redmi Note 8 og Redmi Note 8 Pro-modeller tog henholdsvis 3. og 4. pladsen som de mest solgte enheder, mens Redmi 8A og Redmi 8 lå placeret som nummer 8. og 9.

Sidste år så vi et større mix af smartphoneproducenter på top 10-listen, men i år er den altså domineret af Apple og Xiaomi. Dog lige med undtagelse af en enkelt Samsung-telefon.

Inden længe står Apple klar med en række nye iPhones, som der er store forventninger til, blandt andet nyt design, nye størrelser og bedre ydeevne.

Læs også: iPhone 12-serien: Mulige danske priser og specifikationer på alle modeller

Mere om sagen

Siden redaktionen kørte opslaget er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 16/7/2020 fortsatte vi fortællingen med artiklen om Guide: De hurtigste Android-telefoner – sommer 2020 – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .