5G skal redde det faldende salg af mobiltelefoner

På trods af et stort fald i antallet af mobil-salg, så steg den gennemsnitlige salgspris 10 procent i 2. kvartal 2020 i forhold til sidste år. Nu skal 5G vende det faldende salg.

5G skal redde det faldende salg af mobiltelefoner

En nylig udsendt rapport viser, at den gennemsnitlige salgspris for smartphones steg med 10 procent i 2. kvartal 2020 i forhold til sidste år. Stigningen er sket på alle de store markeder, bortset fra Latinamerika – den største prisstigning er sket i Kina (12 procent), mens prisen er steget mindst i Europa. Den højeste gennemsnitlige salgspris finder man i Nordamerika.

Hvor priserne er gået op, er der til gengæld et fald i antallet af salg – det er faldet med hele 23 procent, mens det samlede fald i kvartalets omsætning var 15 procent.

Læs også: Find de billigste priser på mobiltelefoner

Stadig stor efterspørgsel efter premium-telefoner

Selvom salget på det globale smartphone-marked faldt med 23 procent, gjaldt dette ikke for premium-produkterne, der blot havde 8 procents tilbagegang. Apple forblev en eftertragtet aktør, og er ubestridt markedsledende i premium-segmentet. Efterspørgslen efter modeller i de lavere prisniveauer blev til gengæld påvirket, da enheder i dette prisniveau ofte købes offline, og de fleste af de globale markeder var i nogle faser af lockdown i 2. kvartal 2020, kunne dette selvsagt ikke lade sig gøre. Derudover tænkte disse forbrugere måske lidt ekstra over, hvordan man brugte sine penge.

Selvom den globale lockdown lukkede butikker, så gjorde den også, at folk var mere afhængige af mobiltelefoner end nogensinde før – nu skulle der arbejdes og studeres hjemmefra og så skulle der spilles og underholdes. Den omstændighed fik nogle forbrugere til at opgradere til enheder, der kunne give dem en mere udførlig brugeroplevelse.

Pris mobiltelefoner
Mobiltelefonerne bliver dyrere og dyrere. I Europa ses den mindste stigning.

Læs også: Budget-, mellemklasse eller flagskibsmobil?

5G skal gøre telefoner attraktive

I forhold til modstandsdygtigheden i premium-segmentet, så bidrog introduktionen af 5G bidrog også – 10 procent af de solgte smartphone-enheder i 2. kvartal havde 5G. Kina var den største bidragyder til 5G-salget, hvor 72 procent af den globale 5G-omsætning kom fra. Det meste af dette blev drevet af Huawei. Inden længe vil vi også se Apple kaste sig over 5G, som forventes i de kommende iPhone 12-modeller.

I 2. kvartal 2020 stod Kina for 34 procent af det globale smartphone-salg, hvilket er det højeste siden 2016. Noget, der nok kan tilskrives, at Kina allerede var i gang med at komme sig, da flere øvrige lande måtte lukke ned på grund af Covid.19.

Apple stod for størstedelen af salget i 2. kvartal med en markedsandel på 34 procent, efterfulgt af Huawei (20 procent) og Samsung (17 procent). Det er Huaweis højeste andel nogensinde og første gang at den kinesiske techgigant overhaler Samsung i både antal af forsendelser og indtægt.

Apple iPhone 34 procent
Apples iPhones tog førstepladsen med en markedsandel på 34 procent.

iPhone 12 på vej

Det varer ikke længe inden Apple melder klar med fire nye mobiltelefoner. iPhone 12-serien forventet lanceret i næste måned, og hvis ikke noget går helt galt, så vil vi se Apples markedsandel blive forøget i næste kvartal. Der forventes to billigere iPhone 12 samt to dyrere iPhone 12 Pro-modeller.

Læs også: iPhone 12 forudbestillinger starter den 16. oktober