Apple annoncerer store nye REJI-projekter

I går meldte Tim Cook ud at Apple vil investere millioner i REJI-projekter (Racial Equity and Justice Initiative), der skal være med til at tackle systemisk racisme.

Apple annoncerer store nye REJI-projekter

CBS afslørede forleden, at der i går ville komme en stor udmelding fra Apple. Nu har tech-giganten så afsløret, hvad det drejer sig om: hjælp til finansiering af flere store nye REJI-projekter, der skal hjælpe med at tackle systemisk racisme.

Apple annoncerede først sit Racial Equity and Justice Initiative (REJI) tilbage i juni sidste år. Det var virksomhedens svar på de mange verdensomspændende protester mod drabene på blandt andent Breonna Taylor og George Floyd.

Læs også: Elon Musk tilbød Apple at købe Tesla

Apple investerer 100 mio. dollars i REJI

Apple sagde dengang, at de ville investere 100 millioner dollars i programmet, og nu har de så afsløret tre af de måder, hvorpå de vil investere pengene.

Et af projekterne er det såkaldte Propel Center, der er det første globale innovations- og læringscenter for HBCU-samfundet – her bidrager Apple med 25 millioner dollars.
Eksperter fra Apple skal blandt andet hjælpe med at udvikle læseplaner og yde løbende mentorskab og læringsstøtte. Derudover vil de tilbyde praktikmuligheder.

Et andet projekt et Apple Developer Academy i Detroit, der skal hjælpe unge, sorte iværksættere med at få og dyrke færdigheder til at få job inden for den hurtigt voksende iOS-appøkonomi. Apple Developer Academy-kurser, der er lanceret i samarbejde med Michigan State University, vil være åbne for alle elever i hele Detroit – uanset deres akademiske baggrund, og uanfægtet om de har tidligere kodningserfaring.

Endelig investerer Apple 35 millioner dollars til to venture capital-programmer til minoritetsejede startups.

Læs også: Apple så til, mens leverandører overtrådte kinesisk arbejdslov

Fortællingen fortsætter

Redaktionen har fulgt sagen og her er den seneste opdatering. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 13/1/2021 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med et indlæg med tematikken Vil Apple stjæle Samsungs rampelys i morgen? – Den videre beretning kan læses her. Få også seneste nyt om emnet her..