Elon Musk tilbød Apple at købe Tesla

Apple kunne have købt Telsa til en tiende del af prisen i dag tilbage i 2018, afslører Elon Musk, der tilbød Apple at købe Tesla.

Elon Musk tilbød Apple at købe Tesla

Elon Musk har aldrig været nærig med sine tweets og han er ikke bleg for at bringe til tider meget opsigtsvækkende opslag på Twitter. Nu har han igen lukket op for godteposen. Denne gang handler det om, hvordan han får nogle år siden tilbød Apple at opkøbe Tesla.

Elon Musk tilbød Tesla til Apple 

Tilbage i 2018 havde Tesla store financielle problemer, da de skulle have Model 3 i produktion. Selskabet var tæt på kollaps og det fik Elon Musk til at tilbyde Apples CEO Tim Cook, at de kunne købe Tesla.

Musk beskriver selv tiden omkring Model 3-produktionen som en mørk tid og da det så allermest mørkt ud, kontaktede han altså Tim Cook. Musk skulle have tilbudt Tesla til en tiende del af den værdi, selskabet har i dag. Tim Cook afviste dog at holde et møde om et sådan opkøb, skriver Musk videre.

Se også: Tesla-biler kan snart blive ægte selvkørende

Kalder Apples planer om elbil for ‘underligt’

Musks tweet kommer i kølvandet på Apples angiveligt seriøse planer om at præsentere en egen elbil i 2024. Apple har ikke selv bekræftet dette naturligvis, men flere kilder tæt på Apple har på det seneste delt disse planer med forskellige medier. Musk har også reageret på nyheden og kaldt det for underligt, hvis det er sandt at Apple kommer med en elektrisk bil.

Chefen for Apples bilproduktion skulle være Doug Field. Han havde i en lang årrække en chefstilling hos Apple, inden han for fem år siden begyndte at arbejde for Tesla og var blandt andet med til at lave Model 3. I 2018 vendte han dog tilbage til Apple, hvor han begyndte at arbejde på Apples bilprojekt, der går under navnet Project Titan.

Se også: Apples elbil kan komme i 2024

Tesla-aktien er eksploderet i 2020

Der har tidligere været tale om, at Apple burde købe Tesla til at kickstarte selskabets bilproduktion, men det er altså aldrig sket. Bilproducenten har i dag en værdi på godt 600 milliarder dollars. I følge Musk kunne Apple altså have købt Tesla for cirka 60 milliarder dollars i 2018.

Tesla har siden marts 2020 oplevet en eksplosionsagtig vækst. Aktien kostede i marts 2020 cirka 85,5 dollars. I dag handles den for 640 dollars og selskabets værdi er vokset fra cirka 80 milliarder dollars til altså 600 milliarder dollars i dag.

Se også: Nyheder om elbiler

Mere nyt om emnet

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 12/8/2020 tunede vi igen ind på emnet med en artikel der drejer sig om Apple-aktien stiger igen: Gør CEO til milliardær – Artiklen kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..