FBI dybt bekymrede over Apples udvidede end-to-end-kryptering

Apples udvidede end-to-end-kryptering er en trussel mod FBIs arbejde og samfundets sikkerhed, lyder det fra FBI.

FBI dybt bekymrede over Apples udvidede end-to-end-kryptering

FBI er dybt bekymrede over Apples udvidede end-to-end-kryptering, der blev annonceret for nylig. Den sørger nemlig for, at myndighederne ikke længere kan få adgang til borgernes data som billeder og beskeder gemt på iCloud-konti.

Det er et tiltag, der er godt for den enkelte brugers privacy, men det hæmmer for eksempel politiet og FBI’s muligheder for at undersøge folk mistænkt for kriminelle handlinger.

Se også: Hvilke telefoner får opdateringer i længst tid?

End-to-end-kryptering er en trussel mod sikkerheden

FBI siger således til Washington Post, at de er “dybt bekymret” over den opfattede “trussel, som end-to-end- og brugeradgangskryptering udgør”.

“Det hæmmer vores evne til at beskytte det amerikanske folk mod kriminelle handlinger lige fra cyberangreb og vold mod børn til narkohandel, organiseret kriminalitet og terrorisme”, lyder det.

Se også: Test af iPhone

Har brug for lovlig adgang til mistænke kriminelles data

FBI mener, at myndighederne har brug for lovlig dataadgang, når der er mistanke om kriminalitet. Lige som FBI og politiet kan gennemsøge nogens fysiske ting, bør de – inden for rimelighedens grænser – også kunne gennemsøge deres digitale ting.

Washington Post citerer også en tidligere FBI-chef for, at det er dejligt at se, at virksomhederne prioriterer sikkerhed, men vi må huske på, at der er kompromiser. Samtidig forklares det, at det faktisk er Apple, der har det endelige valg i sidste ende og det er ikke nødvendigvis den bedste løsning.

”Hvem bestemmer denne afvejning? Det ligger fortsat i Apples hænder,” lyder det fra den tidligere FBI-chef.

Se også: Priser på iPhone

Hvad gør Apples udvidede end-to-end-kryptering?

Med den udvidede end-to-end-kryptering tilbyder Apple nu brugerne muligheden for at kryptere næsten alle ens personlige data, med undtagelse af din e-mail, din kalender og dine kontakter.

Ens fotobibliotek og iMessage-beskeder vil sammen med komplette sikkerhedskopier af enheden være helt krypterede, så hverken myndigheder eller Apple kan få adgang til dem.

Tidligere var det sådan, at hvis du gemte dine fotos eller andre data i iCloud, var de beskyttet mod de fleste mennesker, der kunne ønske at komme til dem, men Apple var i stand til at låse op for det. Sådan er det altså ikke længere.