Google lader europæiske brugere vælge anden søgemaskine og browser

Efter en gigantisk bøde fra EU-Kommissionen ændrer Google nu praksis, i forhold til søgemaskine og browser på Android-enheder.

Google lader europæiske brugere vælge anden søgemaskine og browser

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Efter at EU-Kommissionen udstedte en bøde på 4,3 milliarder euro, svarende til lige over 32 milliarder kroner, gør Google det nu muligt at vælge anden søgemaskine og browser end Googles egen.

Læs også: Google indsamler information om den kollektive trafik

Hvis man ønsker at skifte browser eller søgemaskine, kan det gøres i Google Play-app’en, efter en opdatering. Faktisk vil man helt automatisk få mulighed for at vælge andre søgemaskiner og browsere, første gang man åbner Google Play efter opdateringen.

Google Bøde
Foto: Google

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Når man åbner Google Play efter opdateringen vil man få mulighed for at installere en række anbefalede apps. Derefter vil man blive vejledt igennem opsætningen, inklusiv hvordan man vælger den nye søgemaskine eller browser som standard. Google siger at de anbefalede apps vil blive valgt ud fra deres popularitet i den pågældende region, og at de vil blive vist i tilfældig rækkefølge. Ud fra Googles egne billeder kan vi se, at søgemaskinerne inkluderer Qwant og DuckDuck Go, mens browserne inkluderer Firefox, Microsoft Edge og Opera.

Læs også: Lækkede billeder: Sådan ser Googles billigere Pixel 3a ud

Kampen mellem Google og EU-Kommissionen kommer sig af, at EU anklagede Google for at tvinge telefonproducenter til at forudinstallere Google-apps, såsom søgemaskinen og Chrome, på Android-enheder. På den anden side påstår Google, at det altid har stået producenterne frit for, hvilke apps de ville installere. Der er bare den lille hage ved det, at det ikke var tilladt for producenterne, at installere en enkelt Google-app uden at installere den fulde Google Suite, som blandt andet inkluderer sgemaskinen og Chrome.

Opdateringen af Google Play vil rulle ud på eksisterende enheder i løbet af de kommende uger.

Det fulde blogindlæg fra Google kan i øvrigt læses her.

Seneste nyt om It, tele & tech