Huawei klar med fremtidens Wi-Fi og Bluetooth

Den kinesiske telegigant Huawei er nu klar med, hvad de ser som fremtidens svar på Wi-Fi og Bluetooth.

Huawei klar med fremtidens Wi-Fi og Bluetooth

I mere end 20 år har vi været vant til kommunikationsstandarderne Wi-Fi og Bluetooth, men nu er kinesiske Huawei klar med Nearlink. Teknologien bygger videre på Wi-Fi- og Bluetooth-standarderne og er Huaweis bud på en fremtidig kombineret standard.

Læs også: Nyheder om it, tele og tech

Væsentligt forbedret ydeevne

En af fordelene ved Nearlink er, at ydeevnen er væsentligt forbedret i forhold til de traditionelle standarder, Wi-Fi og Bluetooth. De tre vigtigste forbedringer kan listes op som følgende:

  • 60 procent lavere energiforbrug
  • Seks gange så høj hastighed
  • 1/50 lavere forsinkelse

Ifølge Huawei kan den nye teknologi bruges til alt, herunder generel forbrugerelektronik, smart homes og elektriske køretøjer og selvfølgelig til smartphones og PC’er.

Huawei har tilmed startet en ny alliance bestående af over 300 store teknologifirmaer, som alle forpligter sig til Huaweis Nearlink. Den nye alliance spænder bredt over virksomheder inden for biler, hjemmeremedier og elektronik. Blandt de over 300 medlemmer kan nævnes Lenovo Hisense og Honor.

Læs også: Bruger Huawei ulovligt 5G-chips i sine telefoner?

Huawei er i øjeblikket bandlyst fra det amerikanske handelsmarked og visse europæiske lande. Der er derfor ikke meget, der tyder på, at vi kommer til at bruge Nearlink i stedet for Wi-Fi og Bluetooth lige foreløbig.

Nearlink er allerede implementeret i de nyeste produkter fra Huawei, herunder smartphonen Huawei Mate 60, tabletten MatePad Pro og de trådløse earbuds Freebuds Pro.

Læs også: USA vil forbyde handel med Huawei på 4G, WiFi og AI