Huawei lancerer foldbar Mate X med 5G

Huawei har vist deres første bud på en foldbar mobil frem. En stor 8" skærm, 5G og vanvittig hurtig opladning.

Huawei lancerer foldbar Mate X med 5G

Nu er også Huawei kommet på banen med en foldbar smartphone. Den er blevet døbt Mate X og har, udfoldet, en stor 8 tommer skærm, 5G modem og verdens hurtigste opladning.

En udfoldet Huawei Mate X har en skærm på 8 tommer med en opløsning på 2480 x 2200 pixel. Når den er foldet sammen er skærmen på 6,6 tommer. Sammenlignet med Samsung Galaxy Fold, så er skærmen større både en foldet og udfoldet tilstand.

Læs også: Xiaomi lancerer Mi 9 med Snapdragon 855

huawei mate x
Sådan ser Huawei Mate X ud i udfoldet tilstand. Foto: Mobilsiden.dk

Verdens hurtigste opladning

Batteriet i Huawei Mate X er på 4500 mAh, fordelt på to batterier. Sammen med Mate X lancerede Huawei en endnu hurtigere udgave af SuperCharge, som skulle kunne oplade Mate X fra 0-85 procent på kun 30 minutter. Opladeren kan desuden bruges til at oplade bærbare computere med.

Huawei Mate X skulle også være den tyndeste foldbare telefon, som foldet sammen kun er 11 mm tyk og udfoldet kun 5,4 mm. Det er tyndere end den nye iPad Pro. 

Der er ingen fingeraftrykslæser i skærrmen, men i stedet sidder den på siden af telefonen, og fungerer som powerknap. Ligesom på Samsung Galaxy Fold.

huawei mate x
Mobilsiden var ikke de eneste der gerne ville fange et billede af Mate X. Foto: Mobilsiden.dk

Det hurtigste 5G modem

Huawei påstår at modemmet, med navnet Balong 5000, i Mate X er verdens hurtigste 5G modem i en mobiltelefon. Kombineret med Huaweis seneste top-chipsæt Kirin 980, 8GB RAM og 512GB lagerplads, så fejler specifikationerne på Mate X ikke noget. 

Prisen er også i top. Den kommer nemlig til at koste hele 2300 euro, så vi skal nok regne med at dansk pris på omkringg 20.000 kroner.

huawei mate x
Små 20.000 kroner skal vi regne med prisen på Mate X bliver. Foto: Mobilsiden.dk

Der er endnu ingen informtioner om kameraet i Huawei Mate X, men ifølge producenten skulle selfiekameraet tage “best in class selfies”. Der skulle være hele fire linser, men vi må vente lidt endnu med specifikationer på dem. Måske det er på grund af en anden snarlig lancering?

Huawei Mate X kommer i løbet af i år. Vi har ikke en mere præcis lanceringsdato endnu.

huawei mate x
Huawei Mate X får fire kameralinser.