Kan du løse Googles kryptiske I/O-gåder?

Du skal være god til at løse gåder for at afkode Googles kryptiske invitation til Google I/O.

Kan du løse Googles kryptiske I/O-gåder?

Der er givetvis lang tid til, at Google åbner dørene til deres I/O udviklermesse, som traditionelt afholdes om forsommeren. Det skulle gerne give Google-entusiasterne god tid til at løse selskabet yderst kryptiske invitation til eventet som tager ind i til en virtuel tur igennem selskabets kontorlokaler.

Selv invitationen er en gåde i sig selv, hvor Google Developpers i dag tweetede en binær kode til hjemmesidens link: google.com/io. Det skriver 9to5google.com.

Se også:  Meget tyder på, at Google Play vil føre lydbøger

Derfra skal håbefulde problemknusere afkode de mange hints som Google har placeret i landskabet for at åbne dørene til de næste lokale.

For at kommer videre fra receptionen skal du eksempelvis sammensætte følgende ledetråde:

  • Kalenderen i receptionen er sat til den 5. august, den nationale ’søsters dag’
  • Bogen på disken hedder ’Sister Carrie’
  • Landskabsbilledet på væggen afbilleder ’Three Sisters Volcano’ i Oregon
  • Portrætbilledet er af Brönte-søstrene

Sammenholdes de forskellige hints, er koden til døren ’Iwata’ – søsterbyen til Googles hjemstavn, Mountain View i Californien.

Efterfølgende bliver du sluppet løs i næste rum.

Se også Google Assistant klar til tablets – bare ikke i Danmark

Google I/O
Er en ananaskage mon en fin hentydning til næste Android-version?. Foto: Google.com

Betyder ledetrådene noget?

Næste rum i Googles gådefulde rundvisning er et mødelokale, hvor der på bordet er dækket på med blandt skakspil, blomster og særligt i øjenfaldende – en ananaskage. Oversat til engelsk hedder den en Pineapplecake hvilket muligvis er en indikation om hvad afløseren til Android Oreo vil komme til at hedde.

De mange hints behøver dog ikke at betyde noget konkret. Eksempelvis bliver den 5. august næppe dagen, hvor Google afholder I/O messen. En søndag midt i sommerferien passer i hvertfald ikke med tidligere I/O messer som typisk blev afholdt i maj måned. Sidste år blev datoen til Google årlige I/O-event offentliggjort sidst i januar.

Har du lyst til at forsøge dig med Googles kryptisk invitation kan du forsøge dig her. Har du lyst til at følge andre kodejægere i jagten på Googles hemmelige skat kan du slutte dig til følgende gruppe på Discord.

Se også: Google Pixel 2 – et behageligt kendskab [TEST]  

[UPDATE] Kommer du hele labyrinten igennem, vil du slutte med at fo oplyst tid og sted på Googles kommende I/O-begivenhed: den 8-10. maj 2018 ved Shoreline Amphitheatre i Moutain View, Californien.