Mange Google-brugere logges pludselig ud af deres konto

Mange brugere af Google-tjenester får pludselig beskeden 'Kontohandling påkrævet' efter at være blevet logget ud af deres konto. Årsagen kendes endnu ikke.

Mange Google-brugere logges pludselig ud af deres konto

I løbet af de seneste 24 timer er mange brugere af Android-telefoner, iPhones og andre Google-tjenester/produkter såsom Google Chrome, hvor de er logget ind med deres Google-konto, pludselig blevet logget ud.

På Android-telefoner dukker en notifikation op med beskeden: ”Kontohandling påkrævet”, hvor man skal logge ind med sin adgangskode for at bekræfte ejerskabet af kontoen. Denne besked dukker normalt kun op, når der registreres mistænkelig adfærd på ens Google-konto, men siden i går aftes har et usædvanligt stort antal brugere af Googles tjenester undret sig over at blive logget ud af deres konto.

Læs også: Apple ramt af massesøgsmål efter “fejl 53”-ramte iPhones

Værst går det ud over ejere af routerne Google WiFi og Google OnHub, hvor brugere også er blevet udelukket. Her er den eneste løsning ifølge Google er at lave en fabriksnulstilling af produkterne. Hvis du bruger din Google-konto i eksempelvis Google Chrome, vil du også her blive udelukket fra din Google-konto, indtil du logger ind igen.

Blandt andet på hjemmesiden Reddit diskuteres problemet flittigt i disse timer, hvor brugere enstemmigt kan fortælle, hvordan de ud af den blå luft er blevet bedt om at logge ind på deres konto igen. Også på Mobilsidens kontor har problemet vist sig hos to personer. Den usædvanlige besked, som pludselig viser sig, har naturligvis skabt bekymring hos mange, men det er der efter alt at dømme ingen grund til.

Google anerkender problemet – men kender ikke årsagen

På Googles ”Hjælp til Google Konti”-side er der tilføjet en tekstboks øverst, som gør fortvivlede brugere opmærksomme på, hvad der sker. Her forsikrer Google, at der ikke er nogle tegn på problemer med sikkerheden. Den oprindeligt engelske meddelelse fra Google lyder som følger:

”Vi har fået rapporter om nogle brugere, der uventet bliver logget ud af deres konti. Vi er ved at undersøge det, men bekymr dig ikke: der er ingen indikation på, at det er forbundet med phishing eller sikkerhedstrusler. Prøv venligst at logge ind igen på accounts.google.com, og hvis du ikke kan huske din adgangskode, bedes du bruge dette link til at gendanne din adgangskode. Hvis du bruger totrinsbekræftelse, kan der muligvis være en forsinkelse ved modtagelse af din SMS-kode. Prøv venligst igen eller brug backupkoder.”

Også på Twitter var Google ude med en melding omkring problemet klokken 6 i morges. It-giganten gør det igen klart, at der ingen fare på færde er, men heller ikke her følger der nogen forklaring på, hvad der er gået galt.

Mobilsiden holder øje med udviklingen af sagen dagen igennem og opdaterer artiklen, så snart der er en forklaring fra Google.