Rapport: Qualcomm må sælge chips til Huawei

En ny kinesisk rapport fortæller, at selveste Qualcomm skulle have fået licens til, at handle med Huawei og levere de chips de desperat har brug for.

Rapport: Qualcomm må sælge chips til Huawei

Tilbage i august kunne vi meddele, at Huawei havde store mangler på chips til deres telefoner. Huawei har været på jagt efter en ny leverandør, og der har længe været peget på MediaTek som denne, men nu fortæller en kinesisk rapport noget andet. Ifølge denne rapport skulle den nye leverandør være selveste Qualcomm.

Læs også: Huawei løber snart tør for Kirin-chips til smartphones

Manglen på chips skyldes, at producenten TSMC ikke længere måtte sælge chips til Huawei på grund af sanktioner fra USA. Samtidig fik Huawei den sørgelige besked, at Samsung og LG ikke længere måtte sælge skærme til Huaweis telefoner. Det er virkelig ikke let at være Huawei i denne tid. Huawei er en hårdt presset techvirksomhed for tiden. Teleselskaber verden over fravælger producenten som leverandør af 5G-udstyr. Handelskrigen mellem USA og Kina forhindrer også Huawei i at lancere nye telefoner med Googles apps og tjenester.

Derfor mangler Huawei nu desperat  en chipproducent, og har angiveligt været ude at lede. De første rygter fortalte, at Huawei sandsynligvis ville benytte MediaTek, men en ny rapport fra Kina fortæller nu noget andet.

Se også: De billigste priser på Huawei-telefoner

Qualcomm som leverandør til Huawei

Amerikanske Qualcomm skulle på magisk vis have opnået licens til at handle med Huawei. Her er angiveligt nogle ting som skal på plads først, inden dette kan lade sig gøre, fortæller rapporten. Huawei har nemlig så stort et behov for chips, at Qualcomm ikke vil kunne levere. Derfor skal Honor-mærket angiveligt sælges fra.

Om alt dette er rigtigt er ikke til at vide, men det er en spændende udvikling. Der er dog ikke rigtig nogle beviser for, at Qualcomm skulle have fået licens eller være leverandør til Huawei. Hvis det er sandt, så hører vi meget snart mere om det.

Inden længe vil Huawei også være klar med deres eget styresystem, Harmony OS, til mobiltelefoner, som skal erstatte Android.

Vil det hele gå op i en højere enhed for Huawei med chips, apps og software? Det lyder som en svær opgave. Hvad tror i?

Læs også: Huawei vil appellere svensk afgørelse mod 5G-udstyr