Samsung sælger igen flere smartphones end Apple

Samsung har genvundet pladsen som den største globale smartphoneproducent blot fem måneder Apple blot fem måneder efter, at Apple overtog den.

Samsung sælger igen flere smartphones end Apple

Sidste år overgik Apple Samsungs salg af smartphones, men den titel er måske kun til låns i en kort periode. Samsung har nemlig gjort lidt af et comeback på smartphonemarkedet.

Nye salgstal og input fra ledende profiler inden for branchen viser nemlig, at Samsung indtil videre har solgt flere smartphones, end Apple har solgt iPhones.

Se også: Bedste priser og tilbud på Samsung-telefoner

Galaxy S24 med AI-funktioner sælger godt

I september sidste år mistede Samsung førstepladsen til Apple, men Galaxy S24, der byder på en række AI-baserede funktioner, har fået en positiv modtagelse på markedet siden lanceringen i januar måned. Det har givet Samsung den foreløbige førertrøje, når det gælder 2024-salget.

I februar solgte Samsung 19,69 millioner smartphones, hvilket gav sydkoreanerne 20 procent af markedet. Dermed slog de også Apple, der solgte 17,41 millioner enheder svarende til 18 procent af markedet. Det viser data fra CounterPoint Research.

Ifølge analytikerne skyldes Samsungs tilbagevenden til førstepladsen et solidt salg i USA og Europa.

Samsung fastholdt sin førende position på det europæiske marked med en markedsandel på 34 procent. Derudover har de oplevet en markant stigning i markedsandelen i USA, der ellers traditionelt set bliver domineret af Apples produkter. Her har Samsung nu en markedsandel på 36 procent – en stigning fra 20 procent i januar måned. Apples andel af det amerikanske marked faldt fra 64 procent til 48 procent i samme periode.

Data viste også, at Samsung ved udgangen af februar havde solgt 6,53 millioner S24-telefoner på verdensplan.

Sidste år skete der noget, som ikke er sket i 13 år. Samsung mistede førstepladsen på det globale salg af smartphones målt over et helt kalenderår til Apple. Ifølge markedsanalysefirmaet IDC snuppede Apple 20,1 procent af markedet i 2023 – altså mere end Samsung, der faldt fra 21,7 procent i 2022 til 19,4 procent i 2023.

For at få sin førsteplads tilbage skulle der tilsyneladende en lancering af selskabets Galaxy S24-serie til. Det skete i januar, og telefonerne i serien har flere AI-baserede funktioner samt forbedret kamera. De nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien inkluderer oversættelse af 13 sprog i realtid under samtale samt funktionen Tegn cirkel og søg, hvor brugerne kan starte en søgning ved at tegne en cirkel på skærmen.

Se også: Bedste priser og tilbud på iPhones

Tæt konkurrence senere på året

At Samsung indtil videre overgår Apples salg af smartphones i 2024, er ikke den store overraskende. Mens Samsung havde en ny topmodel i januar måned, introducerede Apple allerede sin topmodel – iPhone 16-serien – i september. Apples bedste salgsperiode har derfor været 4. kvartal 2023, mens 1. kvartal og 2. kvartal er de perioder med lavest salg.

Det, der bliver mere interessant, er naturligvis de to mobilproducenters salg i løbet af hele 2024. Når Apple har haft sin bedste salgsperiode sidst på året med lanceringen af iPhone 16 til september, vil det formentlig være Apple, der for en stund kan kalde sig størst.

Hvem der så samlet set løber med titlen som den største smartphoneproducent i 2024, er ganske enkelt for tidligt at sige. Det vil vise sig, efterhånden som vi nærmer os udgangen af året.

Med en god start på året fra Samsung er der i hvert fald lagt op til tæt kamp om den fornemme titel. Men det lader dog også til, at Samsung får tæt konkurrence, for Apple er på vej med mange store nyheder i iPhone 16. Samtidig ventes den næste iOS 18-software at blive en af de største iOS-opdateringer nogensinde.

Se også: Apple sagsøgt for at have monopol på smartphonemarkedet