Samsung skal gøre Kia og Hyundais biler smartere

Et nyt samarbejde integrerer Samsungs SmartThings-platform i Kia og Hyundais biler. Hjemmets smarte produkter kan betjenes, mens man kører bil.

Samsung skal gøre Kia og Hyundais biler smartere

Samsung har indgået en sydkoreansk IoT-alliance med Kia og Hyundai. Med aftalen bliver det muligt at styre hjemmets husholdningsapparater fra bilen, og ens Samsung-telefon kan bruges til at styre visse funktioner i Kia og Hyundais biler.

Med aftalen bliver Samsungs Samsungs SmartThings IoT-platform integreret med fremtidige versioner af Kia og Hyundais respektive infortainmentsystemer til deres biler.

Se også: Samsung med i næstegenerations infotainmentsystem

Indstil bilen fra din mobil – og styr hjemmet fra din bil

Ifølge Samsung betyder aftalen, at Samsung Galaxy-smartphones vil kunne styre klimaanlægget i bilen og få adgang til oplysninger om blandt andet bilens resterende rækkevidde.

”Køretøjer kan også føjes til det forbundne SmartThings-økosystem, så brugerne kan vende tilbage til et hjem med optimerede forhold ved at styre deres Samsung-klimaanlæg, luftrensere eller andre forbundne enheder, mens de kører hjem,” oplyser Samsung.

Samsung SmartThings kommer ud til millioner af billister

Samsung laver masser af forbundne husholdningsapparater, herunder køleskabe og ovne med indbyggede kameraer, der giver mulighed for at se, hvad der er indeni, vaskemaskiner og varmepumper.

Samsung giver adgang til disse apparater med SmartThings-appen, der er tilgængelig på både Android-telefoner og iPhones. Ved at samarbejde med Kia og Hyundai får Samsung adgang til et enormt stort antal biler. I 2024 forventes Hyundai og Kia at sælge 7,5 millioner biler.

Samarbejdet gør Samsung mere konkurrencedygtig over for Apple og Google, som har større succes end Samsung med sine smart home-økosystemer.

Til en start bliver det dog kun muligt at lokalisere sin Kia eller Hyundai og dertilhørende intelligente nøgler ved brug af Samsungs SmartThings Find-netværk.

Se også: Hyundai arbejder på trådløs opladning af elbiler