Samsungs resultat i tredje kvartal er det højeste i 6 år

Ny rapport fra Samsung viser, at elektronikgiganten tog mere end 30 procent profitandele i 3. kvartal og mindskede dermed kløften til Apple.

Samsungs resultat i tredje kvartal er det højeste i 6 år

Den sydkoreanske tech-gigant Samsung stod for 32,6 procent af indtægterne på smartphones på verdensplan i tredje kvartal, hvilket er en markant stigning fra en andel på 18,8 procent året før.

De nye tal er det højeste for Samsung siden andet kvartal, helt tilbage i 2014. Her satte producenten sig på en profitandel på 37,9 procent af det globale smartphone-marked.

Læs også: Nyheder om smartphoneproducenter og tech

Apple i klar føring

Apple forsvarede sin status som verdens mest rentable smartphone-leverandør med en profitandel på 60,5 procent i tredje kvartal. På trods af de fine tal, så er deres markedsandel faktisk gået ned fra 66,9 procent sidste år.

Ifølge Strategy Analytics, så har den sene frigivelse af iPhone 12 trukket Apples driftsmargin ned til 21 procent i tredje kvartal, et tal der var på 23 procent forrige år. I modsætning hertil oplevede Samsung sin driftsmargin for 3. kvartal stige til 14 procent mod 11 procent for et år siden.

Læs også: Huaweis smartphone salg går i stå i årets tredje kvartal

Når man kigger på omsætning, så reducerede Samsung også kløften ned til Apple i tredje kvartal. Samsung tog en omsætningsandel på 22,6 procent i tredje kvartal, hvilket var 6,9 procentpoint færre end Apple. I tredje kvartal sidste år udgjorde Samsungs omsætningsandel 20,2 procent, mens Apple nåede 33,8 procent.

På antallet af solgte smartphones er Samsung førende i årets tredje kvartal på globalt plan, med en andel på 21,9 procent. Efterfulgt af kinesiske mærker som Huawei med 14,1 procent og Xiaomi med 12,7 procent. Apple tog en fjerdeplads med en andel på 11,9 procent.

Læs også: Test: Samsung Galaxy S20 FE – Årets mobilkøb