Spotify får afvist endnu en appopdatering i App Store

Apple har afvist endnu en opdatering af Spotify, da Spotify ikke acceptere nye Apple-vilkår, som giver Apple lov til at tage et gebyr på 27 % for alle køb foretaget på Spotifys hjemmeside.

Spotify får afvist endnu en appopdatering i App Store

I marts forsøgte Spotify at opdatere sin iOS-app efter de nye EU-regler, som gør det muligt for streamingtjenester at linke til deres hjemmesider for at lade kunderne købe abonnementer uden for Apples betalingsløsninger. Spotify hørte aldrig fra Apple, og nu er den gal igen med endnu en opdatering af Spotify-appen.

Den nye opdatering af Spotifys app i App Store er nemlig sat i bero, efter streamingtjenesten ifølge Apple ikke har fulgt reglerne om at tillade links til eksterne sider for køb.

Læs også: EU-regler tvinger Apple til at reparere din iPhone uden for garantien

Apple har udstukket nye regler som svar på ny EU-lovgivning

Apple har allerede foretaget en række ændringer af sine App Store-regler, primært for at overholde EU’s forordning om digitale markeder (DMA). Selvom Apple har opstillet nye regler, som udviklere skal følge for at udføre bestemte handlinger, er det ikke alle apps, der har valgt at følge dem.

I en e-mail fra Apples App Review-team, som er sendt til Spotify og set af mediet AppleInsider, står der, at version 8.9.33 af Spotifys app blev stoppet fra at blive offentliggjort i App Store.

I e-mailen forklares det, at Apple har oprettet en Music Streaming Services Entitlement i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, som påvirker iOS- og iPadOS-musikstreamingapps. Rettigheden giver streamingtjenester mulighed for at bruge eksterne links, knapper og call to actions til at føre brugere til en udviklers hjemmeside, så de kan foretage et køb uden om Apples “køb i apps”-mekanisme.

Før udviklere kan tilføje disse links og knapper, skal de acceptere vilkårene for Music Streaming Services Entitlement (EEA) og tilføje entitlement-profilen som en del af App Store-gennemgangen.

Vil ikke betale 27 procent i gebyr til Apple

Spotify har oplyst til TechCrunch, at streamingtjenesten ikke vil acceptere Apples nye forretningsbetingelser i EU.

Det vil nemlig betyde, at Spotify skal betale et gebyr på 27 procent af de køb, som brugere foretager via Spotifys hjemmeside, fordi de er blevet ledt til hjemmesiden via Spotify-appen i iOS.

Spotify må gerne prøve igen

Selv om Apple endnu ikke har tilladt version 8.9.33 i App Store, er den ikke helt afvist. App Review-teamet siger, at opdateringen kan indsendes igen, når Spotify har accepteret betingelserne for rettigheden.

Det er uklart, om appen vil blive blokeret i andre områder, men da det er et EØS-specifikt problem, burde den være tilladt andre steder.

Så længe Apple kræver, at Spotify skal acceptere vilkårene – som Spotify ikke har i sinde at gøre – kan Spotify altså ikke føre sine brugere til sin egen hjemmeside og undgå Apples betalingsgebyr.

Apple er netop ved at blive undersøgt af EU for, om Apple modarbejder ånden i lovgivningen i et forsøg på at beskytte sine høje App Store-indtægter.

Læs også: Spotify lancerer snart Music Pro: Tabsfri lyd i høj kvalitet