Teleselskab: Android 7.1 Nougat ruller ud næste uge

Den seneste udgave af Android, version 7.1 Nougat, ruller ud den 6. december, hvis det står til teleselskabet Vodafone.

Teleselskab: Android 7.1 Nougat ruller ud næste uge

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

For langt de fleste smartphoneproducenter nåede udrulningen af Android 7.0 Nougat ikke engang at blive skudt i gang, før Google annoncerede den næste version af styresystemet: 7.1 Nougat.

Sidenhen har det været uvist, hvornår andre telefoner ud over Googles egne to Pixel-topmodeller vil blive opgraderet til den seneste version af styresystemet. Det menes den australske afdeling af teleselskabet Vodafone til gengæld at have svaret på.

Læs også: Android 7.1 Nougat er nu officiel: Her er nyhederne

teleselskabets hjemmeside er der lavet en meget udførlig oversigt over den kommende softwareopdatering, hvori der står, at ”fra den 6. december 2016 klokken 08:00 (dansk tid, red.) vil Google rulle en softwareopdatering til Nexus 6P ud”. Foruden Nexus 6P bør det samme gælde for Nexus 5X.

På hjemmesiden står det også, at der ganske vist er tale om Android 7.1.1 Nougat – den absolut seneste version af softwaren. Som altid er der tale om en gradvis udrulning, men teleselskabet Vodafone kaster nu lys over, hvor lang tid det rent faktisk tager at få udsendt sådan en softwareopdatering.

Læs også: Samsung tester Android 7.0 Nougat med nyt design til Galaxy S7

I løbet af de første tre dage vil kun 10.000 telefoner modtage softwareopdateringen, og hvis alt forløber planmæssigt, vil 10 % af telefonerne modtage opdateringen de næste 10 dage. Til sidst er opdateringen tilgængelig for alle på 14. dagen.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvornår får min mobil Android 7.1.1 Nougat?

Som altid er det helt store spørgsmål i Android-verdenen hvornår netop ens egen telefon bliver opdateret til den nyeste software – og det er der ikke altid noget klart svar på. De fleste producenter er ganske hemmelighedsfulde hvad tidsfrister angående softwareopdateringer angår, for det ses gang på gang, at disse ikke overholdes.

Der ligger nemlig et stort arbejde i at opgradere de mange forskellige Android-smartphones og -tablets til de nyeste versioner, og derfor vil det også variere meget både fra producent til producent, men også fra model til model.

Læs også: Android 7.0 Nougat: Opdateres min mobil – og hvornår?

Indtil videre har ingen producenter meldt noget ud omkring Android 7.1.1 Nougat. I stedet ser de ud til at udrulle Android 7.0 først, hvor LG har været hurtigt ude med softwaren til topmodellen LG G5 i Sydkorea, mens Motorola allerede er begyndt den globale udrulning af softwaren.

Samsung udgiver betaudgaver af Android 7.0 Nougat til Galaxy S7 – dog kun i USA, Storbritannien og Sydkorea. Så er der HTC, der også er klar med Android 7.0 Nougat til HTC 10 inden længe.

Seneste nyt om It, tele & tech