Windows 11 taget dobbelt så hurtigt i som Windows 10

Brugerne er vilde med Windows 11, der aktiveres dobbelt så hurtigt af brugerne sammenlignet med Windows 10 - tilfredsheden er størst nogensinde.

Windows 11 taget dobbelt så hurtigt i som Windows 10

I et blogindlæg på den officielle webside ser Microsoft tilbage på sit Windows styresystem, og hvordan det har klaret sig de seneste to år, og deler nogle af sine bedrifter fra perioden. Der er i dag over 1,4 milliarder månedlig aktive brugere af Windows 10 og 11 verden over, og tiden, man bruger på Windows, er stedet med 10 procent siden inden pandemien.

Bruger med tid på computeren

Gennemsnitligt bruger folk 40 procent mere tid på deres Windows 11-computere, end de gjorde på deres Windows 10-computere, men det er nok ikke udelukkende på grund af det nye styresystems fordele.

Microsoft citerer Canalys og deres tal, der viser, at flere end 340 millioner PC’ere blev solgt i 2021. Det er en stigning på 27 procent i forhold til 2019.

Microsoft fortæller også, at brugerne har budt Windows 11 velkommen med kyshånd. Det baserer de på, at den gratis opdatering udbreder sig dobbelt så hurtigt, som Windows 10 gjorde i forhold til Windows 8.

Se også: Windows 11 SE udfordrer Chromebooks

Højeste score inden for kvalitet og tilfredshed

Videre fortæller de, at Windows 11 har den højeste score inden for kvalitet og tilfredshed af noget Windows-system nogensinde.

Tallene er dog stadig imponerende med tanke på, at overgangen ikke gik helt problemfrit. Der var flere problemer med Windows 11 på AMD-processorer, og derudover var systemet ramt af flere fejl og problemer med ydeevnen. De fleste problemer blev dog hurtigt løst.

Microsoft siger, at det er på grund af Windows 11, at Microsoft Store har oplevet en tredobling i trafikken, men at det også kan have med 2021’s nye og bedre vilkår og betingelser for butikken at gøre.

Sidst, men ikke mindst annoncerede Microsoft, at opgraderingstilbuddet til Windows 11 er på vej ind i sin sidste tilgængelighedsfase, langt forud for den oprindelige tidsplan, som lød på midten af 2022.

Se også: Priser på bærbare computere