Apple viser radikal ny kamerateknik til iPhonen frem

Apple har udviklet en ny teknologi, der radikalt kan forbedre kameraets præstation i kommende iPhones.

Apple viser radikal ny kamerateknik til iPhonen frem

Efter sigende kommer dette års iPhone 14-modeller til at byde på store opgraderinger på kamerasiden, men Apple har endnu flere esser i ærmet. Ifølge en ny patentregistrering har Apple udviklet en ny form for telelinse, der kan give bedre zoommuligheder.

Nyt design af telelinse til zoom

Det er PatentlyApple, der har fundet det nye patent, og det beskriver en ny ”folded” telelinse med et nyt design med enkeltprisme.

Sammenfoldede linser består som oftest af komplekse systemer af prismer og/eller spejle, der skal sende lyset til siden indeni smartphonen. Men det kan koste på kvalitetssiden af billedet, hvis lyset skal passere gennem flere optiske elementer.

Apples prisme kan benytte sig af forskellige opsætninger af reflekterende overflader, antireflekterende overflader og blændemasker for at få det ønskede resultat frem, uden at bruge en masse optiske komponenter.

Se også: Billig iPhone

Kan give iPhone en fordel på kameraet

Det er yderst vanskeligt at designe telelinser, der er små nok til at sidde i en smartphone. De er ligeledes dyre at producere og giver som oftest en dårligere kvalitet i billederne end telefonens hovedlinse.

Derfor er de bedste optiske zoomvarianter kun at finde i flagskibsmobilerne i dag. Apple har stadig en del at indhente på dette område, men designs som det her er lovende for nye, spændende muligheder for at zoome med kameraet i kommende iPhones.

Lige nu er teknikken dog kun på patentstadiet, så det er ikke sandsynligt, at kamerateknikken kommer med i iPhone 14 til september.

Se også: Test af de bedste kameratelefoner