Forskere: Vi bryder os ikke om andres selfies

Du skal måske droppe at dele dit næste selfie. ”Mobilbruger begriber ikke, hvor negativt andres selfies opfattes” lyder det i rapport.

Forskere: Vi bryder os ikke om andres selfies

Næste gang du tager og deler et selfie, skal du måske tænke dig om en ekstra gang. Ifølge et tysk forskerhold gider de fleste ikke at se på andres selfies, skriver thenextweb.com.

Bag forskningsresultatet er Sarah Diefenback and Lara Christoforakos fra Ludwig-Maximilians-Universiteet i Munchen, der i januar måned publicerede artiklen “The Selfie Paradox: Nobody Seems to Like Them Yet Everyone Has Reasons to Take Them.” i Frontiers in Psychology.

Undersøgelsen bygger på 238 forsøgsdeltagere, hvoraf over tre ud af fire siger at de tager selfies mindst månedligt.

Læs også:  Eksperter advarer: Vogt dig for ny populær selfieapp

Vi fatter ikke, hvor negativt selfies opfattes

Selvom størstedelen af deltagerne aktivt optager selfies, er der i midlertidigt stor forskel på hvordan de resulterende selvportrætter tolkes. Her svarer 9 ud af 10 deltagere nemlig, at de opfatter andres selfies som overfladiske og selvpromoverende.

Den vidt udbredte skepsis over selfies forduftede hos mange, når de enkelte deltagere skulle vurdere deres egne selvportrætter. Her indrømmede kun 46 procent af de adspurgte at deres selfies rummede elementer af selvpromovering.

Modsætningen peger på, at hovedparten af mobilbrugere sætter pris på at tage selfies, men den understreger samtidig at langt de færreste sætter pris på andres selfies.

Et andet resultat fra studiet er at ironi, sjældent formidles igennem selfies. Her var det bare 13 procent af de adspurgte der kunne identificere hvorvidt en selfie var taget med en ironisk hensigt.

Undersøgelsen er baseret på online-spørgeskemaer hos udvalgte forsøgsdeltagere fra Tyskland, Schweiz og Østrig.

Se også:  Rusland laver “sikker selfie” kampagne for at begrænse ulykker