GoPro Hero 6 – Actionkameraet med flest kræfter

Det nye GoPro Hero 6 er det stærkeste actioncam fra producenten nogensinde med 4K i 60 fps og ultra slow-mo i Full HD.

GoPro Hero 6 – Actionkameraet med flest kræfter

Amerikanske GoPro er tilbage med deres årlige af deres Hero-actioncam, som nu når til nummer seks i serien med Hero 6 Black.

Det nye actioncam deler udseende og ydre mål med sin GoPro 5 forgænger – den vil derfor stadig være vandtæt ned til 10 meters dybde og være iklædt et let gummieret finish som tåler flere tæsk end sædvanlige kameraer.

Displayet er på 2 tommer og kan styres ved enten touch eller stemme, mens batteriet igen foregår ved USB-C opladning.

Se også:  Gopros nye Fusion-kamera optager hele omverdenen i 5.2K

Super slow-mo kræfter

Det er på det indre, at GoPro vil markere sig på sin forgænger. Nå dit næste stunt skal fastfryses, vil nye optage funktioner som 4K med 60 billeder/sek give flydende optagelser, mens 240 billeder/sekund ved Full HD vil næsten kunne fastfryse tiden med 10x slow-mo. En 2.7K med 120 fps indstilling giver et kompromis mellem de to formater.

GoPros nyudviklede GP1-processor sørger for kraftoverskuddet til at behandle de store datamængder. Optagelserne gemmes med op 78 mbps bitrate med Protune-indstillingen, mens HEVC-kompression (H.265) sikrer, at der gemmes op til dobbelt så mange detaljer i filmklippene.

Sensoren er fortsat på 12 megapixels og optager både RAW og JPG-formater. GP1 sikrer samtidig, at både dynamik og farver justeres hurtigere under optagelser af både film og fotos, så eksempelvis undervandsoptagelser ikke længere kræver filtre for at justere farverne.

GoPro 6’s nye hjerne giver nye muligheder for forbedret digital stabilisering af optagelser i sammenspil med 4K og 2.7K opløsningerne.

En ny ’QuikStories’-app gør det samtidig hurtigere end nogensinde at gennemse og redigere i resultaterne, mens tre nye typer greb (Shorty, The Handler samt Bite Mount) giver flere monteringsmuligheder i felten.

Læs også:  GoPro klar med drone: Se hvad GoPro Karma kan

Højere priser

Med GoPro Hero 6 Black nye kræfter følger en ny pris, som begynder ved 4.499 kroner for et standardkit. GoPro Hero 6 kan bestilles fra i dag hos udvalgte forhandlere samt hos Gopro.com.