HMD Global arbejder på Nokia 10 med roterende bagkamera

Finske HMD Global, som står bag de nye Nokia-mobiler, arbejder på en helt speciel Nokia 10 med flere linser på bagsiden, der kan rotere foran bagkameraet.

HMD Global arbejder på Nokia 10 med roterende bagkamera

HMD Global er fortsat et relativt nyt firma, men lad dig ikke snyde af dette. Det er gamle Nokia-topfolk, der står bag den tilbagevendende producent, og de stormer frem. Inden længe får vi en Nokia 9 at se, og producenten arbejder også allerede på endnu et nyt flagskib: Nokia 10, som kommer med et noget specielt bagkamera.

Læs også: Det vil Nokia 9 byde på

Der har i de forgangne uger floreret adskillige rygter om, at HMD Global arbejder på en Nokia 10. Flere rygter lød, at den vil få hele fem linser på bagsiden, men det seneste lækkede billede ser ud til at være noget mere realistisk.

En bruger på det kinesiske sociale medie Tieba har offentliggjort en skitse af en ny Nokia-smartphone, som menes at være Nokia 10. Det skriver hjemmesiden Nokiapoweruser.

Nokia 10
Foto: Baidu Tieba

Billedet kommer fra en insider i industrien, som før har afsløret billeder af og detaljer om kommende Nokia-mobiler. Der er altså stor sandsynlighed for, at den eller de viste modeller på billedet bliver en realitet.

Det særlige ved Nokia 10 er uden tvivl bagkameraet. Her ses et stort, rundt kamerahus lidt i stil med tidligere Nokia-mobiler, f.eks. Nokia 1020 – men den kommende Nokia 10 bliver noget mere avanceret. I midten af det runde kamerahus gemmer der sig den primære kamerasensor, og ovenover denne ses tre andre huller.

Læs også: HMD Global lancerer Nokia 6 i ny 2018-udgave

Idéen med kamerahuset er, at det kan drejes som en skive på bagsiden. Ovenover den primære sensor og til højre for denne er der to huller, som har forskellige linser og hver sin brændvidde. Det er altså tanken, at du skal dreje på skiven for at placere de to forskellige linser over den anden kamerasensor, der er placeret lige op over den midterste. Det venstre hul i skiven er en LED-blitz, så der vil altså i alt være tre forskellige brændvidder samlet set: Den primære sensor og så den ekstra sensor med to forskellige linser.

Har allerede patent på teknologien

At HMD Global skulle være på vej med en sådan smartphone understreges af, at ZEISS – firmaet bag de kameralinserne i Nokias smartphones – har fået patent på en opfindelse med netop sådan en kameraløsning som vist på skitsen. I patentet er løsningen lavet med henblik på at give bedre optisk zoom, så det vil altså formentlig være en af de muligheder, denne løsning kan give. Det er ikke utænkeligt, at den anden ekstra linse er vidvinklet.

Tilbage i juli måned delte Twitter-kontoen ZEISS Camera Lenses en video, som viser noget, der meget vel kunne ligne en mekanisme som vist på skitsen.

Her ses det, hvordan forskellige linser kører ind over billedet og til sidst stiller skarpt på Nokia og ZEISS’ logoer. Videoen var dog formentlig en teaser for Nokia 8, der blev præsenteret i oktober, da der står ”kommer i år” i videoen. På trods af det kan videoen dog også godt være et tidligt hint om, hvad der venter senere i år.

Bortset fra det noget spektakulære kamerasystem ventes Nokia 10 at blive udstyret med en Snapdragon 845-processor, en skærm i et 18:9-format og en glasbagside. Der går rygter om, at Nokia 10 bliver præsenteret ved IFA-messen, som først begynder den 31. august.

Der er altså et godt stykke tid til, at telefonen lander i handlen, hvis den bliver en realitet. Det gør måske heller ikke noget, for først skal Nokia 9 præsenteres. Det sker med al sandsynlighed ved Mobile World Congress. Det antydede HMD Globals produktchef, Juho Sarvikas‏, i hvert fald for nyligt.