Huawei dominerer DxOMarks kamera rangliste

DxOMarks kamera rangliste bliver lige nu domineret af mobiler fra Huawei, men Samsung er ikke langt fra.

Huawei dominerer DxOMarks kamera rangliste

DxOMark har længe været set somm standarden for test af kameraer i mobiltelefoner. Og hvis der er noget DxOMark er, så er det grundige. Deres test er ganske grundige og veludførte. De har fornylig endda lanceret en decideret frontkamera test. 

Om man så er fan, eller ej, af DxOMarks karaktergivning er op til den enkelte. Lige meget hvad siger karakteren noget om det enkelte kameras kunnen. Lige nu er DxOMarks rangliste spækket med telefoner fra en populær producent: Huawei. 

Huawei indtager nemlig både første-, anden- og tredjepladsen for deres primære kamera, altså kameraerne på bagsiden af telefonen. Det bliver interessant at se hvad sker når de får testet den mindre Huawei P30. På selfiekamera ranglisten indtager Samsung stadig førstepladsen med Galaxy S10+.

Her er DxOMarks top 10:

  1. Huawei P30 Pro
  2. Huawei Mate 20 Pro
  3. Huawei P20 Pro
  4. Samsung Galaxy S10+
  5. Xiaomi Mi 9
  6. Apple iPhone XS Max
  7. HTC U12+
  8. Samsung Galaxy Note 9
  9. Xiaomi Mi Mix 3
  10. Huawei P20

Huawei P20 Pro er stadig i top 3

Samlet set har Huawei stadig fire telefoner på DxOMarks top 10, hvilket er ganske imponerende. Selv P20 Pro, der er over 1 år gammel, er højere på ranglisten end Samsungs, Apples og Xiaomis seneste flagskibe.

DxOMarks rangliste over frontkamera ser dog noget anderledes ud. Her ser man Samsung på førstepladsen, efterfulgt af Google Pixel 3 og koreanernes andet flagskib, Galaxy Note 9.

Det er ikke længe siden at det var Sony der dominerede DxOMark, men der er sket meget siden da. Hvor Sony har stået stille har andre producenter virkelig forbedret sig. Men lad os se om ikke Sony kan lave om på dette med deres kommende Xperia 1.

Brugerne har valgt: Her er den bedste kameratelefon i 2018

Sidste tilføjelse til historien

Efterfølgende kom der mere om sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 27/11/2018 gik vi videre med et indlæg om TIP: Sådan får du Googles kamera-app med Night Sight – Læs videre her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..