Nexus 6P scorer en 2. plads i anerkendt kameratest

Den ene nye Nexus-telefon fra Google og Huawei, Nexus 6P, imponerer i den anerkendte kameratest fra DxOMark med en flot 2. plads af alle smartphones.

Nexus 6P scorer en 2. plads i anerkendt kameratest

Er det vigtigt for dig, at kameraet i din smartphonen er blandt markedets bedste? Så går du for første gang ikke helt galt i byen, hvis du vælger Huaweis nye Nexus 6P, som ved en event i går aftes blev lanceret sammen med en ekstra Nexus 5X fra LG.

Lige som det sås med Motorola og Moto X Pure Edition har Google givet den anerkendte hjemmeside, DxOMark lov til at teste den nye Nexus 6P på forhånd for at give kameraet en dybdegående og objektiv bedømmelse ved lanceringen.

Læs også: Google lancerer Nexus 6P i lækkert metaldesign

Hvor Nexus-telefonerne fra Google hidtil kun har kunne præstere til en 12. plads af alle testede mobilkameraer, lander den nye Nexus 6P på en fornem 2. plads med hele 84 ud af 100 point – kun overgået af Samsung Galaxy S6 edge, der siden dens lancering tilbage til marts har holdt en suveræn 1. plads.

Google gjorde også selv en stor dyd ud af at fortælle, hvor godt kameraet i Nexus-serien omsider er blevet og sammenlignede det direkte med iPhone 6s Plus ved eventen – og med god grund, ser det altså nu ud til.

Det trækker op

Folkene bag DxOMark er begejstrede for kameraets evne til at fange detaljerne selv under dårlige lysforhold og kalder det tilmed det bedste til dato på den front.

Udendørs fanger den alle detaljerne og har en præcis og hurtig autofokus, hvor også hvidbalancen og farverne er præcise.

Læs også: Stilren og prisstærk Nexus 5X fra LG lanceret

Den dobbelte LED-blitz oplyser også billedet tilpas og bevarer stadig detaljerne, hvidbalancen og farvegengivelsen. Under videooptagelser opleves eksponeringen, hvidbalancen og farvebegivelsen også som værende god, og autofokus er igen hurtig på trods af manglen på laserautofokus.

Til sidst er et plus også, at der næsten ingen støj er under alle lysforhold takket være de store pixels på 1,55 μm og blænden på f/2.0, som kan optage store mængder af lys.

Det trækker ned

Ved fotos ses der uregelmæssigheder i eksponeringen, farver, tekstur og støj i mørke ved brug af HDR+-tilstanden. Ved store ændringer af dynamikken er de lyse motiver sommetider brændt ud. Billederne tages også, inden autofokuseringen har samlet sig sammen igen, lyder det.

Læs også: To nye Chromecasts lanceret og til salg i Danmark

På videofronten gør den digitale stabilisering det ikke så godt ved scener, der er bevægelse i. Nexus 6P kan også miste fokus ved sådanne bevægelser. Til sidst lyder der kritik af, at de fine detaljer forsvinder ved lav belysning.

Det betyder altså nu, at listen over de 10 bedste kameratelefoner lyder som følger:

  1. Samsung Galaxy S6 edge (86)
  2. Google Nexus 6P (84)
  3. LG G4 (83)
  4. Samsung Galaxy Note 4 (83)
  5. Motorola Moto X Style (83)
  6. Sony Xperia Z3+ (82)
  7. Apple iPhone 6 Plus (82)
  8. Apple iPhone 6 (82)
  9. Samsung Galaxy S5 (79)
  10. Sony Xperia Z3 (79)

Den videre fortælling

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. mobilsiden fulgte op på sagen. 29/9/2015 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel der belyste emnet To nye Chromecasts lanceret og til salg i Danmark – Den næste artikel om emnet finder du her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..