Apple forhandler om at bruge OpenAI’s AI-funktioner i iOS 18

Apple har tidligere forhandlet med Google om at bruge Gemini til at drive nye AI-funktioner i iOS 18. Nu har Apple angiveligt genoptaget forhandlinger med OpenAI om et samarbejde.

Apple forhandler om at bruge OpenAI’s AI-funktioner i iOS 18

Ifølge nye oplysninger fra Bloomberg har Apple “genoptaget diskussionerne med OpenAI” om at bruge deres teknologier til at drive nogle af de nye AI-funktioner, der kommer til iPhone og iPad dette efterår. Kilder med kendskab til sagen siger, at Apple ønsker at integrere OpenAI’s AI-værktøjer i iOS 18.

Se også: ChatGPT kan tvinge skoler til at ændre eksamener

Ny chatbot skal måske erstatte Siri

Hvis Bloombergs oplysninger står til troende, er forhandlingerne centreret om at bruge OpenAI’s teknologier til at drive en AI-baseret chatbot i iOS 18. Det er uklart, om denne chatbot er helt ny og skal erstatte Siri, eller om der er tale om opgraderinger, som finder vej til netop Siri.

Samtidig ser det ud til, at Apple stadig har forhandlinger med Google om at bruge Gemini i iOS. Apple forhandler sandsynligvis med både Apple og OpenAI i et forsøg på at opnå den laveste pris, men ikke desto mindre er der også forskelle på, hvilke løsninger OpenAI og Google kan tilbyde.

New York Times bekræftede disse forhandlinger i sidste måned. Det rygtes også, at Apple forhandler med giganten Baidu om at levere lignende tjenester i Kina, da Google ikke har nogen aktiviteter der.

Se også: Refurbished iPhone er en brugt iPhone

Her bliver vi klogere på Apples AI-løsninger

Apple ventes at introducere mange funktioner baseret på generativ AI i iOS 18 og en række efterfølgende softwareopdateringer, som annonceres i juni ved Apples WWDC 2024-udviklerkonference.

Her bliver vi formentlig meget klogere på Apples AI-planer. Apple har også udviklet sine egne sprogmodeller, som kan køre offline. Disse modeller er dog mere begrænsede, så det vil være ideelt at have online alternativer til at give mere præcise resultater. Det er dem, som Google, OpenAI eller begge selskaber skal hjælpe Apple med at levere.

Både Google og OpenAI har været udsat for kritik for manglende fokus på privatlivets fred og ophavsret, når det kommer til sine AI-tjenester. Det er overraskende, at Apple ser sig nødsaget til at indgå samarbejde med OpenAI og/eller Google, men det vidner om, hvor hurtigt udviklingen inden for AI går, hvis selv Apple ikke ser det som den bedste mulighed at udvikle sine egne AI-løsninger komplet fra bunden.

Se også: Metas går til kamp mod ChatGPT – Meta AI skal være førende