ChatGPT bliver “væsentligt bedre” til sommer

Ifølge OpenAI's direktør, Sam Altman, er ChatGPT med GPT-4 "noget bras". Det skulle snart ændre sig med den næste GPT-5-sprogmodel, der vil gøre ChatGPT "virkelig god".

ChatGPT bliver “væsentligt bedre” til sommer

OpenAI vil angiveligt udgive den næste version af sprogmodellen, der driver ChatGPT, GPT-5, i løbet af de næste måneder. Nyheden kommer et par dage efter, at Sam Altman, der er direktør i OpenAI, mødtes med podcasteren Lex Friedman til et interview. Her diskuterede de en række emner, herunder Elon Musk og OpenAI-fiaskoen, der førte til Sam Altmans bizarre fyring og efterfølgende genansættelse.

Der blev også tid til at diskutere OpenAI’s imponerende AI-videoværktøj Sora.

Læs også: ChatGPT bliver snart opgraderet med sprogmodellen GPT-5

Sam Altman: ChatGPT ”er noget bras”

Interessant nok lagde Sam Altman ikke skjult på, at den nuværende GPT-4-sprogmodel “er noget bras”, da han blev spurgt om sprogmodellers evner. Han tilføjede:

“Jeg synes, det er en fantastisk ting, men i forhold til, hvor vi skal hen, og hvor jeg tror, vi kommer hen, var folk på tidspunktet for GPT-3 sådan ‘åh, det er fantastisk, det er et teknologisk vidunder’, og det er det … det var det. Men nu har vi GPT-4, og når man ser på GPT-3, tænker man, at det er ufatteligt forfærdeligt.”

Men som det ser ud nu, er den næste version af sprogmodellen, der driver ChatGPT, i øjeblikket under udvikling og står til at blive lanceret midt på året – måske i løbet af sommeren.

Ifølge kilder med tæt tilknytning til OpenAI fik en håndfuld virksomhedskunder for nylig tidlig adgang til den nyeste GPT-5-sprogmodel og fik lov til at lege med dens nye funktioner og muligheder.

Læs også: Elon Musk sagsøger OpenAI – opgiver oprindelig mission for profit

Hvordan er GPT-5 i forhold til GPT-4?

En af de direktører, der fik lov til at interagere med den nye GPT-5-sprogmodel, siger:

“Den er virkelig god – væsentligt bedre.” Direktøren sagde også, at OpenAI fremviste den nye models muligheder med brugsscenarier og data, der var unikke for hans virksomhed.

Kilderne afslørede desuden, at OpenAI’s GPT-5-sprogmodel stadig er under udvikling og befinder sig i træningsfasen. Efter dette stadie vil OpenAI køre interne test af sprogmodellen. Sprogmodellen vil derefter blive frigivet til en håndfuld brugere, herunder OpenAI-medarbejdere og tredjeparter, som vil sætte værktøjet på prøve for at identificere eventuelle smuthuller og problemer, før sprogmodellen frigives til offentligheden.

Tidslinjen for frigivelsen af GPT-5 kan altså blive skubbet frem, alt efter hvordan testen går. ChatGPT har været plaget af flere problemer, siden GPT-4 blev sendt på markedet. Blandt andet er både antallet af brugere og sprogmodellens nøjagtighed faldet.

Den italienske datamyndighed Garante har for eksempel givet ChatGPT dumpekarakter ad flere omgange. OpenAI fik dengang 30 dage til at reagere på påståede brud på GDPR. Det var OpenAI dog ikke enig i og fastholdt, at deres praksis er efter reglerne.

Læs også: EU vedtager verdens første lov om kunstig intelligens