Google Bard skifter navn til Gemini

Noget tyder på, at Google overvejer at skifte navn på sin AI-chatbot, så den i stedet for Bard fremover vil hedde Gemini.

Google Bard skifter navn til Gemini

Udviklingen på AI-området kører med fuld fart, og det gælder også hos Google. Selskabets AI-chatbot hedder Bard, men ifølge 9to5google kan der snart være et navneskifte på vej.

Læs også: Google opdaterer AI-chatbotten Bard med Gemini Pro

Får navn efter sprogmodellen bag

Google har i dag tre forskellige AI-sprogmodeller under Gemini-navnet: Gemini Nano, Gemini Pro og Gemini Ultra. Alle tre sprogmodeller er baseret på samme træningsdata, men har forskellige egenskaber, alt efter hvilken platform de anvendes på.

Gemini Nano er navnet på udgave af sprogmodellen, der driver en række indbyggede AI-funktioner i Googles Pixel-telefoner.

Gemini Pro er den sprogmodel, som nu driver Google Bard. Ifølge Google vil det gøre Bard i stand til at generere billeder og i det hele taget give bedre og mere præcise svar.

Gemini Ultra er den sprogmodel, som er tænkt til at løse komplekse opgaver, og det er også den, der skal drive Bard fremover. Ifølge Google er Gemini Ultra faktisk så dygtig, at den kan outperforme ChatGPT 4.

Læs også: Tim Cook bekræfter store AI-nyheder fra Apple senere i år

Opslag sætter gang i spekulationer

Et opslag på X fra appudvikler Dylan Roussel sætter imidlertid gang i spekulationer over, hvorvidt Google vil omdøbe Bard til Gemini.

9to5google har efterfølgende selv undersøgt sagen og fundet ud af, at den seneste opdatering til den dedikerede genvejsapp “Google Assistent” også refererer til Bard som “Gemini”.

Da Googles AI-sprogmodeller nu har fået Gemini-navne, vil det give mening at tilpasse deres AI-chatbot, så den også passer ind i det nye Gemini-brand.

Google er også notorisk kendt for at omdøbe sine produkter i tide og utide, så hvis navnet Bard allerede står til at blive skrottet til fordel for Gemini, vil det absolut ikke være overraskende.

Og hvis Roussel har ret, går der ikke ret langt tid, før Google selv kommer med en udmelding om det nye navn. Vi venter i spænding.

Læs også: Samsung bryder tavsheden om Galaxy AI’s skæbne efter 2025