Google opdaterer AI-chatbotten Bard med Gemini Pro
Google lancerede Gemini sprogmodellen i december og fortalte, at det var deres mest avancerede til dato. Sprogmodellen er siden blevet integreret i en række Google-produkter, inklusive AI-chatbotten Bard på engelsk. Som led i en udrulning til hele verden kommer Gemini nu til Danmark: I løbet af det næste døgn vil Bard på dansk køre på den avancerede Gemini Pro-sprogmodel.
Læs også: Google lancerer Circle to Search – ny form for Google-søgninger
Google Bard opgraderet med sprogmodellen Gemini Pro
Ifølge Google vil Bard med Gemini Pro være bedre end sin forgænger til at forstå, opsummere, ræsonnere, kode og planlægge – og på den måde levere hurtigere og mere uddybende svar på kreative og komplekse spørgsmål. Tidligere anvendte Google den såkaldte LaMDA-sprogmodel i Bard på dansk.
Gemini findes i tre varianter, hvor Bard altså nu anvender mellemversionen af Gemini. Ultra er den største og mest langsomme, men også den, der kan mest. Gemini Nano er lille, hurtig og effektiv og er tiltænkt AI-opgaver på telefoner. Gemini Pro ligger midtimellem de andre to og har den rette balance mellem at være hurtig, effektiv og stadig have de fornødne evner.
Ifølge Google skal man bruge Bard til at løse mere komplekse opgaver, mens det er bedre at få svar på simple, faktuelle spørgsmål med en traditionel Google-søgning.
Man eksempelvis kan bede Bard:
- forklare letforståeligt, hvad Keto-diæten går ud på
- lave en 3-dages rejseplan til Seoul
- designe en intensiv 12-ugers plan for at lære italiensk eller
- forklare trinvist, hvordan selvkørende biler fungerer
Læs også: Quiz: Kan du gætte, hvilke personer der er AI-genererede?
Google faktatjekker … Google
Google oplyser, at det fremover bliver lettere at faktatjekke svar fra Bard. Når du klikker på ”G”-ikonet i en samtale, vil Bard bruge en ”Google it”-funktion til at undersøge, om der er kilder på nettet, der kan bekræfte det svar, den har givet dig – og selv fremhæve, hvis der er steder i svaret, hvor dette dobbelttjek kunne være relevant. Så her googler Google Google Bards svar for at se, om de er rigtige. Ja, dén sætning kan man godt tåle at læse to gange.
Det er interessant nok, at det stadig er nødvendigt at dobbelttjekke AI-chatbotternes svar. Her taler vi ikke kun både om Googles Bard, OpenAIs ChatGPT og Microsofts Copilot. Selv om de alle er blevet stærkt forbedret i løbet af det sidste års tid, er der stadig behov for at tjekke deres svar.
Så selv om AI bliver bedre, er vi stadig ikke nået til et sted, hvor vi med blind tillid kan stole 100 procent på de svar, som de forskellige AI-robotter genererer til os. Det er værd at huske, inden du beder AI om at lave din årsopgørelse eller vælge din næste aktieinvestering.
Den opgraderede Bard ruller ud over de næste døgn og kan prøves på bard.google.com.
Læs også: OpenAI vil komme misinformation til livs op til USA’s præsidentvalg