Med AI kan Star Trek: Voyager få remaster i 4K

Star Trek-fan har benyttet gratis test-version af AI-software til at opgradere et gammelt afsnit af Star Trek-Voyager i en remasteret 4K-version.

Med AI kan Star Trek: Voyager få remaster i 4K

Da man filmede ældre TV-serier som Star Trek: Voyager, filmende man effekterne samtidig med resten i stedet for at senere lægge dem på digitalt, som man gør i dag. Det gør det yderst vanskeligt at lave remasterede versioner i højere opløsning.

 

AI kan opgradere billedkvaliteten på gamle Star Trek-afsnit

Derfor har Star Trek-fan Billy Reichard skabt en AI, der skal klare det omfattende arbejde at opgradere billedkvaliteten så langt, det er muligt.

AI’en skal bruge omkring seks timer per afsnit, så det er ikke svært at forestille sig, hvor lang tid, det ville tage for os mennesker.

Serien Star Trek: Voyager løb hele syv sæsoner, så der er 171 afsnit at gå i krig med. Regner man lidt på det, betyder det, at AI’en skal bruge 1032 timer på at gå dem alle igennem. Selv hvis en person kunne gøre det lige så hurtigt som AI’en, ville det tage 43 dage.

Se også: AI-implantat i hjernen oversætter tanker til tale

AI kan dog ikke klare alt

AI’en kan selvfølgelig ikke klare alt. For eksempel er formatet stadig i nostalgiske 4:3 i stedet for 16:9, som vi er vant til i dag.

Der er også en udfordring med lydsynkroniseringen, fordi Voyager-serien bruger variable frame rates. Ifølge Reichard er problemet med lydsynkroniseringen ordnet med et bedre resultat end i første forsøg, så der er også håb på den front.

Det færdige resultat er ret fantastisk med tanke på hvor gammel, serien er, og det viser et eksempel på mulighederne, AI åbner for os.

Se også: Guide til billig mobilt bredbånd med 1.000 GB data

Har brugt gratis prøveversion til første afsnit

Reichard har planer om at fortsætter sin mission og gå igennem alle afsnit. Han skal dog have finansieringen ordnet, for det software han har brugt, er en gratis prøveversion, der løber ud efter 30 dage. Derudover skal vi nok ikke regne med, at CBS klapper i hænderne og godkender de remasterede afsnit. Måske det dog kan få dem til selv at tænke i samme baner og få lavet en remaster af serien.

Vi kan jo også håbe på, at noget lignende bliver gjort med andre retro-serier.

Se også: Nyheder om AI

Sidste nye om historien

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 3/4/2020 blev sagen bragt videre med historien Banebrydende AI-implantat i hjernen oversætter tanker til taleKlik her for at læse artiklen.. Få også seneste nyt om temaet her.