Nu skal kunstig intelligens give smartphones et ydelsesboost

Med kraftigere kunstig intelligens og højere clockhastighed forbedres ydelsen med Snapdragon 888+ i kommende toptelefoner fra Samsung, Motorola og Xiaomi.

Nu skal kunstig intelligens give smartphones et ydelsesboost

Qualcomm har netop præsenteret næste model af deres hurtigste chipsets til mobiltelefoner, som går under navnet Snapdragon 888 Plus. Den nye chip er 20 procent hurtigere end den gamle, hvilket opnås med en forbedret kunstig intelligens og en højere clockhastighed.

Kunstig intelligens får en større og større rolle i den teknologi vi bruger hver dag. Selvom mange forbrugere ikke aner det, så er et af de steder hvor det bruges allermest i mobiltelefoner. Her bruges AI først og fremmest i kameraet, hvor det genkender objekter og forbedrer billeder i efterbehandling. Men det bruges også andre steder i telefonen, så der sikres den bedste ydelse med mindst muligt strømforbrug.

Læs også: Qualcomm Snapdragon Automotive gør bilen smartere

32 billioner beregninger per sekund

Med den nye Snapdragon 888 Plus fra Qualcomm er der største fokus på den nye motor med kunstig intelligens – og derudover godt med markedsførings hype.

Den nuværende femte-generation af Qualcomms AI-motor kan håndtere 26 billioner beregninger per sekund, hvor den nye sjette-generation er helt oppe på 32 billioner per beregninger per sekund. Det er en forbedring på hele 20 procent.

Derudover giver Qualcomm også clockfrekvensen et skub op til 3 GHz – eller rettere sagt 2,995 GHz. Samlet skulle Snapdragon 888 Plus give et ordentligt ydelsesboost til kommende topmodeller af telefoner.

Derudover byder Snapdragon 888 Plus på identisk hardware til SD888 og er stadig baseret på 5nm-teknologi. Der sidder også stadig et Snapdragon X60 5G Modem i, som kan opnå teoretiske downloadhastigheder på op til 7,5 Gbps. Til næste år forventes et Snapdragon-chipset med Snapdragon X65, der angiveligt bliver det første 10 Gigabit 5G modem.

Læs også: Snapdragon 888-chipset har stor betydning for 5G

Telefoner på vej med Snapdragon 888 Plus

Flere producenter har allerede beskræftet, at de kommer med Snapdragon 888 Plus-modeller. De bekræftede smartphoneproducenter er Samsung, Honor, Motorola, Vivo, Xiaomi og ASUS. Qualcomm siger, at de første telefoner med chippen bliver annonceret i 3. kvartal 2021.

Se også: De hurtigste telefoner lige nu

 

Det sidste nye

Siden vi kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 18/6/2021 publicerede redaktionen historien 5G vokser i Danmark – se hvordan det bruges – Læs mere her. Få også seneste nyt om temaet her.