NVIDIAs GauGAN2 AI kan skabe fotorealistiske billeder ud fra en sætning

NVIDIAs GauGAN2 AI kan ud fra en sætning skabe fotorealistiske billeder og det uden at man skal have en super computer til at håndtere det.

NVIDIA ses nok af mange som et selskab, der laver GPU’er til computere, men de laver faktisk også mange andre ting. De arbejder også med AI, og selskabets seneste demonstration er yderst fascinerende og imponerende.

Tegn med tekst

Der er tale om GauGAN2, en opdateret version af NVIDIAs AI-system, der først kom til Canvas-appen tidligere i år. For dem, der ikke lige ved det, så er Canvas en app, der kan skabe fotorealistiske billeder ved hjælp af simple penselstrøg.

Man behøver med andre ord ikke være den store kunstner for at kunne skabe flotte kunstværk. Det klarer AI’en for en.

Med GauGAN2 har NVIDIA taget AI et skridt videre og kan nu skabe fotorealistiske billeder ud fra sætninger, hvor man beskriver designet for computeren. Det betyder, at man i stedet for at give AI’en en grov tegning af det, man vil opnå, kan fortælle den om det billede, man har i sit hoved.

Derefter skaber den et fotorealistisk billede baseret på den beskrivelse.

Se også: Hvad kan man udrette med kunstig intelligens?

Kræver ingen super computer

Det bedste er, at man ikke behøver have en supercomputer med NVIDIAs GPU, hvis man er nysgerrig. Man kan faktisk prøve GauGAN2-demoen på NVIDIAs webside, hvis man vil sætte dens evner på prøve.

Se også: Nyheder om AI