Nyhedskanal i Sydkorea præsenterer AI-baseret nyhedsoplæser

En TV-kanal i Sydkorea har introduceret en ny nyhedsvært, og ikke af den typiske slags. AI Kim er nemlig en nyhedsvært styret af kunstig intelligens - og den er ret imponerende.

Nyhedskanal i Sydkorea præsenterer AI-baseret nyhedsoplæser

Selvom vi i dag læser de fleste af vores nyheder online, er det stadig rart med rigtige nyhedsoplæsere. De tilfører personlighed, der giver en særlig præsentation og analyse af nyhederne. Det kan gøre en reportage mere levende og interessant, så man får informationen i en anden kontekst, end hvis man bare læser nyhederne.

Se også: Flere nyheder om kunstig intelligens

Det ser dog ud til, at selv nyhedsoplæserne en dag kan blive erstattet af AI. Det er på en måde allerede sket i Sydkorea, hvor kabelkanalen MBN nu er det første medie i landet, har en AI-baseret nyhedsoplæser med navnet AI Kim.

AI-oplæseren er baseret på en rigtig nyhedsoplæser, der også arbejder for kanalen, Jim Ju-ha. AI Kim fortalte i sin introduktion af sig selv, at:

”Jeg blev skabt via deep learning 10 timers video af Jim Ju-ha, og lærte detaljerne i hendes stemme, hvordan hun taler, ansigtsudtryk, hvordan hendes læber bevæger sig, og hvordan hendes krop bevæger sig. Jeg kan rapportere nyheder på præcis den måde, oplæseren Kim Ju-hu ville have gjort det.”

Læs også: Google Assistent fortæller dig, hvilken sang du har på hjernen

Det utrolige ved det hele er, at under AI-oplæserens debut, lykkedes det den at tale på samme vis og i samme tone som sit menneskelige sidestykke, helt ned til visse af Kims kropsbevægelser. Målet med disse AI-baserede oplæsere er, at nyhedsstationerne skal kunne sende døgnet rundt, men at de menneskelige nyhedsoplæsere kan sove om natten eller være syge, uden at det giver problemer.

Læs også: Hvordan vil fremtidens smartphone se ud?