Advarsel om falske Black Friday tilbud

Forbrugerrådet TÆNK har udført en undersøgelse, som viser at tilbudene på Black Friday ikke altid er så gode som butikkerne får det til at se ud.

Advarsel om falske Black Friday tilbud

Når Black Friday starter til midnat skal du være ekstra opmærksom. Selvom butikkerne lokker med 50% rabat eller andre lignende salgstaktikker. Man bliver nemlig hurtigt forblændet af de gode tilbud og shopper til kreditkortet gløder. En undersøgelse foretaget af Forbrugerråddet TÆNK viser, at man på ingen måde kan stole på de “fantastiske” tilbud.

Forbrugerrådet TÆNK advarer

Forbrugerrådet TÆNK gennemførte en undersøgelse, hvor de tjekkede priserne på fladskærme før, under og efter Black Friday sidste år. Desværre var tilbuddene ikke helt så gode, som de ved første øjekast så ud til at være. I et eksempel viser undersøgelsen en LG fladskærm, som på Black Friday var sat 1.000kr ned fra normalprisen på 7.999kr. Man kunne dog 3 måneder tidligere have købt fladskærmen for bare 4.999kr. Altså 2.000kr billigere end på Black Friday. Vagn Jelsøe der er vicedirektør i TÆNK siger til TV2: “- Det understreger, at du skal passe på ikke at lade dig forblænde af noget, der giver sig ud for at være et tilbud”.

Man skal aldrig gå ud fra, at noget er billigt, bare fordi det er et tilbud. – Vagn Jelsøe 

Et andet eksempel med en Samsung fladskærm, som før Black Friday kostede 4.199kr, og på dagen blev nedsat til 2.499kr. Det virker jo umiddelbart som et godt tilbud, men dog kunne man 3 måneder tidligere købe fladskærmen for bare 1.999kr.

Læs eventuelt vores artikel: “Black Friday – sådan undgår du tilbudsfælderne”

Undersøg prisen grundigt inden køb

22 af de fladskærme TÆNK undersøgte, kunne man enten købe billigere inden Black Friday, sat op i pris på Black Friday eller kostede det samme som dagen før. Så husk at undersøge prisudviklingen på den vare du sidder og kigger på efter midnat. Man kan nemlig hurtigt blive snydt. Fx kan du på Mobilpriser.dk se prisudviklingen på de enkelte mobiltelefoner, hvor du hurtigt vil kunne danne dig et overblik over prisudviklingen.

Prisudvikling Samsung Galaxy S7
Prisudviklingen på en Samsung Galaxy S7 på Mobilpriser.dk. Foto: Mobilpriser.dk