ComputerCity lukker 9 varehuse og bliver til NetOnNet

Den svenskejede elektronikkæde ComputerCity lukker 9 varehuse i Danmark og fyrer 96 medarbejdere. Det sidste varehus bliver til en NetOnNet-lagershop.

ComputerCity lukker 9 varehuse og bliver til NetOnNet

Elekronikkæden ComputerCity lukker ned for alle aktiviteter i Danmark. 9 varehuse rundt omkring i Danmark lukker, hvilket betyder, at 96 medarbejdere i dag er blevet afskediget. Dermed vil der kun være ét varehus tilbage beliggende i Glostrup, men det vil ikke forblive under navnet ComputetCity.

De 9 butikker vil i de kommende måneder blive lukket ned, og senest den 31. januar 2017 ventes varehuset i Glostrup at være det eneste tilbage i Danmark. Dermed er det indbyggerne i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Horsens, Lyngby, Næstved, Odense, Roskilde og Østerbro i København, der må sige farvel til den lokale ComputerCity.

Elektronikkædens medarbejdere er omfattet af en overenskomst mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Handel, som har sikret alle 97 afskedigede medarbejdere 15 dages uddannelse med løn i opsigelsesperioden med henblik på hurtigt at få dem i job igen.

“Det er altid sørgeligt at forhandle fratrædelsesvilkår, når arbejdspladser lukker. Men det er lykkedes HK Handel at få en aftale, der sikrer de opsagte medarbejdere i forhold til ikke planlagt ferie, vejledning, uddannelse og øvrige vilkår,” siger HK Handels faglige chef, Kim Jensen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Elgiganten opkøber og overtager Fona

Lukningen af de mange ComputerCity-butikker kommer oven på en anden stor lukning af elektronikkæden FONA. I februar måned havde elektronikkæden brug for en ’time-out’ og indledte således en rekonstruering af virksomheden i Sø- & Handelsretten.

Som ugerne gik, stod det klart, at flere butikker måtte lukke lige meget hvad, og det endte med, at Elkjøp Nordic overtog 10 af FONA-butikkerne, som sidenhen er blevet til Elgiganten-varehuse. Inden for et halvt år er to store spillere dermed forsvundet fra det danske marked.

ComputerCity bliver til webshoppen NetOnNet

De fysiske butikker har i mange år været hårdt presset af den stigende nethandel, der har fundet sted. Derfor bliver ComputerCity-brandet og -konceptet også fuldstændig sløjfet i Danmark, hvilket vil sige i den resterende butik i Glostrup. I stedet skal du vænne dig til navnet NetOnNet.

NetOnNet er en svensk webshop, der grundlæggende er som enhver anden webshop, men med den tilføjelse, at der er fysiske lagershops, hvor du med selvbetjening kan afhente dine varer, hvis du ikke vil have dem tilsendt med posten. Det kan lyde lidt som POWER, men der er en væsentlig forskel.

I en NetOnNet-lagershop er der ingen produkter til udstilling, og finder blot produktet i dens indpakning i butikken og betaler som normalt ved kassen.

Læs også: POWER: Ny dansk elektronikkæde slår dørene op

Dermed kan omkostningerne holdes væsentligt længere nede end med de nuværende ComputerCity-varehuse. Derfor er det også nu planen, at ComputerCity i Glostrup bliver til en NetOnNet-lagershop.

Uanset om du handler dine varer fra mobilen, computeren eller henter dem i en NetOnNet-lagershop, vil priserne og udvalget derfor være de samme. NetOnNet vil overtage ansvaret fra garantier, forsikringer, servicehåndtering, gavekort samt kundekort med optjente bonuspoints, som du måtte have fra ComputerCity, lyder det på ComputerCitys hjemmeside.