Fjern støj og stress fra storrumskontoret

Der findes mange medarbejdere, som hader storrumskontorer lige så inderligt som cheferne elsker dem. Men kontorlandskaber er ikke altid lig med støjhelvede.

Fjern støj og stress fra storrumskontoret

I mange år har det været sådan, at cheferne elskede storrumskontorer, imens medarbejderne typisk har haft et mere lunkent forhold til de åbne kontorlandskaber.

Chefernes er begejstrede, fordi det åbne storrum gør det nemt at overskue hele arbejdsstyrken, og fordi det i mange tilfælde giver bedre kommunikation imellem medarbejderne.

Det øger medarbejdernes arbejdsglæde og effektivitet, og det er så igen godt for bundlinjen i virksomheden. Medarbejderne er typisk ikke helt så begejstrede, fordi larm og støj kan øge fornemmelsen af stress imens man arbejder. For det kan være svært at holde koncentrationen, når folk rundt omkring ved de andre skrivebordet taler i telefonen eller snakker med hinanden. Og hvis folk ligefrem sidder og snakker sammen på tværs af lokalet, kan larmen for alvor være svær at håndtere.

Få styr på larmen

Der findes heldigvis løsninger som kan være med til at dæmpe støj og stress i lokalet. Køb af headset med støjdæmpning kan være en løsning til de hårdt prøvede medarbejdere. Den aktive støjdæmpning betyder, at medarbejderen sidder i sin egen lille lydisolerede boble, så længe man har sit headset på. Selv om man sidder med sit headset på, så er man stadig tilgængelig og kan snakke med kollegerne, når der er behov for det.

Læs også: JBL og HTC går sammen om et støjfrit USB-C headset

En anden måde at reducere støj på, kan være at give hele rummet en overhaling
med lydabsorberende/støjdæmpende materialer. Det er selvfølgelig mere omfattende end bare at købe et headset, men det kan give en kraftig støjreduktion for alle medarbejdere på én gang.

Men skal man investere i lydabsorberende skærmvægge, gulvtæpper og støjdæmpende beklædning på væggene, så bliver det naturligvis en større udskrivning.

En anden måde at reducere støj på, kan være at give hele rummet en overhaling
med lydabsorberende/støjdæmpende materialer. Det er selvfølgelig mere omfattende end bare at købe et headset, men det kan give en kraftig støjreduktion for alle medarbejdere på én gang.

Men skal man investere i lydabsorberende skærmvægge, gulvtæpper og støjdæmpende beklædning på væggene, så bliver det naturligvis en større udskrivning.

Se vores første møde og indtryk af iPhone 7

kontor
Mange store kontorer kan være præget af støj, det kan det rette headset afhjælpe

Lav regler for kontorlandskabet

Der er ingen tvivl om, at storrummet kan have sine fordele. Men det kræver en ledelse, der tager hånd om arbejdsklimaet i det store kontor. Det vil sige, at de skal sørge for at opstille nogle regler for, hvordan man opfører sig på det store, åbne kontor. Ledelsen skal skabe en kultur, der gør det muligt for alle at arbejde, så man går afsides, hvis man skal holde møder, undlader at råbe på tværs af lokalet og så videre.

Hvis det ikke sker, så risikerer de nemlig, at man får en negativ effekt i stedet for.  Og så vil det eneste man får ud af et kontorlandskab være medarbejdere, der får hovedpine og stress af støj og dårligt indeklima.

Vi har testet Sony’s nye mobil i den perfekte lommestørrelse

Sagen videre

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. mobilsiden gik videre med sagen. 16/9/2016 tunede vi igen ind på emnet med en artikel omkring Intet jackstik i iPhone 7? Her er 5 fede trådløse løsninger – Artiklen kan du læse her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..