Huawei afslører Face ID-kopi med Animoji-funktion

Ved gårsdagens afsløring af Honor V10 demonstrerede Huawei også et 3D-sensorsystem til smartphones, som er tæt på en tro kopi af Apples Face ID-løsning.

Huawei afslører Face ID-kopi med Animoji-funktion

Apple har det med at skabe nye trends, og det ser også ud til at blive tilfældet med det avancerede TrueDepth-kamerasystem, som iPhone X er udstyret med – det system, som muliggør oplåsning af skærmen med det, som Apple kalder for Face ID.

For nyligt kom det frem, at chipproducenten Qualcomm arbejder på en løsning til Android-mobiler, som også muliggør avanceret 3D-ansigtsgenkendelse. Nu har Huawei så også afsløret sin løsning, som skal tage konkurrencen op med Apples Face ID.

Læs også: Android-producenternes modsvar til Face ID er lige om hjørnet

Setuppet af sensorer i Huaweis kommende system, som endnu ikke er færdigudviklet, ser ud til at minde en hel del om TrueDepth-systemet i iPhone X. Det er også baseret på infrarød teknologi, hvor en infrarød projektor (en såkaldt VCSEL-sensor) projicerer et stort gitter bestående af 300.000 prikker op på brugerens ansigt. Disse prikker aflæses af en 1 megapixel infrarød kamerasensor, som kan aflæse dybde i motivet og dermed ansigtet.

Huawei ansigtsgenkendelse
Foto: Winfuture.de

Huaweis ansigtsgenkendelse adskiller sig fra Apples system i iPhone X ved, at det også består af to RGB LED-dioder, men det er endnu uvist, hvilket formål det tjener, at der er to af disse. Normalt ses kun en enkelt LED-diode i smartphones, som lyser forskellige farver ved eksempelvis ubesvarede opkald, notifikationer og lavt batteriniveu. Det kan dog også være, at der er tale om kraftigere LED-dioder, som hjælper med belysning på brugerens ansigt i nogle situationer. De nærmere detaljer om LED-dioderne kendes endnu ikke.

Læs også: Træn Face ID til at blive bedre med dette trick

Ved præsentationen oplyste Huawei også, at det tager 10 sekunder at opsætte ansigtsgenkendelsen, og herefter vil teknologien være i stand til at låse telefonen op på 0,4 sekunder. Til sammenligning tager det kun Huaweis fingeraftrykslæsere mellem 0,1 og 0,3 sekund, skriver hjemmesiden WinFuture – de fleste andre fingeraftrykslæsere låser typisk telefonen op på 0,2 sekund. Hastighedsmæssigt er Huaweis løsning altså ikke noget at råbe hurra over.

En tro kopi af Animojis

Til sidst demonstrerede Huawei også, at deres løsning har en funktionalitet, som er fuldstændig magen til den, som Apple introducerede med Face ID: Animojis – hvilket Huaweis løsning dog næppe kommer til at hedde.

Læs også: 10-årig dreng låser sin mors iPhone X op med Face ID

Konceptet er fuldstændig det samme – ja, faktisk demonstrerede Huawei deres løsning side om side med Apples, og her er opbygningen helt magen til. Nederst på skærmen er det muligt at vælge forskellige figurer, og ovenover ser man så figuren, der følger ens ansigts bevægelser og mimik. Der er altså ikke helt tale om samme emojis som Apples, men derimod nogle mere detaljerede 3D-figurer.