Huawei: USAs kampagne mod os går udover cybersikkerheden

Huawei opfordrer nu den amerikanske regering til at stoppe kampagnen mod dem, fordi det kan gå ud over cybersikkerheden.

Huawei: USAs kampagne mod os går udover cybersikkerheden

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Huawei indgav i dag en anmodning om en hastekendelse som led i processen for at afdække, om der er noget grundlovsstridigt i​​ § 889 i Forsvarsloven. Firmaet har ligeledes opfordret den amerikanske regering til at standse sin statsstøttede kampagne mod Huawei, fordi den ikke kommer til at fremme cybersikkerheden.

At forbyde Huawei med den undskyldning at det handler om cybersikkerhed,

“kommer ikke til at gøre noget for at gøre netværk mere sikre. De forsøger at give en falsk tryghedsfornemmelse, og afleder opmærksomheden fra de reelle udfordringer, vi står overfor,”

udtaler Song Liuping, Huaweis øverste jurist.

Politikere i USA bruger
en hel nations styrke til
at komme efter en
privat virksomhed, 

noterer Song.

“Dette er ikke normalt. Det er næsten aldrig set før i historien. Den amerikanske regering har ikke fremlagt noget bevis for, at Huawei er en sikkerhedstrussel. Der er ingen pistol, ingen røg. Kun spekulationer,”

tilføjer Song Liuping.

Læs også: Donald Trump i selvmodsigende udtalelse om Huawei

I klagen hævder Huawei, at sektion 889 i 2019 NDAA udpeger Huawei ved navn, og den forhindrer ikke bare amerikanske, statslige agenturer i at købe Huawei-udstyr og -tjenester, men forhindrer dem også i at indgå kontrakter med eller tildele tilskud eller lån til tredjeparter, der køber Huawei-udstyr eller -tjenester – selv om det ikke har nogen indflydelse på eller forbindelse til den amerikanske regering.

Song kommenterer også, at ​Huawei er blevet tilføjet til “Entity List” af US Commerce Department for to uger siden.

Dette skaber en farligt
præcedens. I dag er det
telekommunikation og Huawei.
I morgen kan det være
din branche, dit firma,
dine forbrugere, 

siger han.

“Retssystemet er retfærdighedens sidste forsvarslinje. Huawei har tillid til det amerikanske retssystems uafhængighed og integritet. Vi håber, at fejl i NDAA kan rettes af retten,”

tilføjer Song.

Glen Nager, Huaweis hovedrådgiver i sagen, siger, at sektion 889 i NDAA 2019 overtræder de såkaldte “Bill of Attainder”, “Due Process” og “Vesting Clauses” i den amerikanske konstitution. Således er sagen udelukkende “et retsligt spørgsmål”, da der ikke er nogle omtvistelige fakta, hvilket derved begrunder anmodningen om en hastedom for at fremskynde processen.

Huawei mener, at USAs undertrykkelse af Huawei ikke vil bidrage til at gøre netværk mere sikre. Huawei forventer, at USA tager den rigtige tilgang og vedtager ærlige og effektive foranstaltninger til forbedring af cybersikkerheden for alle, hvis USA’s reelle mål er sikkerhed.

I overensstemmelse med domstolsplanlægningen er en høring af forslaget sat til 19. september.

Afstemning: Kan Huawei klare sig uden Google?

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni