Konkurrencen på telemarkedet virker – priserne falder.
– "Hvis ikke Tele Danmark (nu TDC) den 19. januar 1998 var blevet privatiseret, havde vi betalt væsentligt mere for vores telefoni, og udviklingen af ydelser og tjenester, var slet ikke sket i samme omfang og hastighed", siger professor Knud Erik Skouby, som er medforfatter til rapporten "Det danske telemarkeds udvikling 1998-2007".
Tilbage i 1998 forventede mange, at konkurrencen især ville blive stor på fastnet-området. Virkeligheden viste imidlertid, at mobilmarkedet blev den store ‘dark horse’.
Professoren mener, at politikernes målsætning fra 1998 om, at være "bedst og billigst" blandt de lande vi sammenligner os med, stort set er opfyldt – især i lyset af prisudviklingen. Fra 1980 til 1998 fulgte telepriserne stort set nettoprisindekset. I de efterfølgende ti år, faldt telepriserne 10 procent, mens nettoprisindekset steg med cirka 20 procent. Den gode nyhed er, at siden 1998 er priserne faldet ganske meget mere.
Æren for prisfaldet tilfalder i rapporten Telia og Mobilix. Først da de kom til Danmark, begyndte mobilpriserne at falde. Med etableringen af lavprisselskaber som Telmore og CBB kom markedet i yderligere bevægelse.
Ingen konkurrence på 3G
Forfatterne bag rapporten slår også fast, at det kun er på det gamle traditionelle område med tale og sms, kaldet 2G, der er konkurrence. På de nye 3G mobilnet, er konkurrencen stort set ikke eksisterende.
Årsagen skal findes i, at 3G er meget lidt udbredt og omsætningen er for lille til, at man reelt kan tale om konkurrence.
Generelt mener rapporten, at liberaliseringspolitikken i Danmark kan anses for at være gennemført med succes.