Nexus 6 bekræftet, den bliver stor!

Googles udvikler-smartphone går tilbage til sine rødder: den bliver derfor en kæmpe.

Nexus 6 bekræftet, den bliver stor!

Den er blevet lækket i sin Motorola variant, kaldet Shamu, men er nu bekræftet som den kommende Nexus-telefon fra Google. Android-bloggen Androidpolice.com lægger hovedet på blokken, og bekræfter at den nye Nexus bliver en stor phablet med en 5,9” skærm.

Læs også: Flere Nexus 6-detaljer og udseende dukket op

Omkring den store skærm vil man finde frontvendte stereo-højtalere. Volumenknapperne vil placeres lidt længere nede, end i tidligere Nexus telefoner for at forenkle enhåndsbetjening.

Nexus 6 vil arve aluminiumskanten fra Moto X, samt Motorolas hurtig-ladnings teknologi. Bagerst vil et 13 megapixel kameramodul finde plads, parret med optisk billedstabilisering og en to-tonet LED-flash. Frontkameraet byder på 2 megapixels.

Hovedattraktionen bliver dog det store display. Nexus 6 vil huse en 5,9” Quad HD skærm (2560×1440), hvilket sikrer en pixeltæthed på 496 PPI – rigeligt skarp. Motorolas Nexus er derfor klar til at sikre biografoplevelser i lommeformat.

Hvilken processor der skal drive de mange pixels, er endnu ubekræftet. Batteriet størrelse på 3200 mAh tillader dog, at kraftig mekanik kan få overskud til at boltre sig. Sammen med det kommende Android L (5.0) styresystems strømvenlige funktioner, er potentialet for glimrende driftstid til stede.

Sådan vil Nexus 6 se ud ifølge Androidpolice.com

Hvorfor så stor?

Hører du til dem der fortrækker mindre telefoner, begræder du måske skiftet til phablet-formattet. Her er det relevant at se tilbage til Nexus-seriens udviklerrødder. Nexus-telefoner og tablets har altid kunne bryste sig af rekordhøje opløsninger, hvilket giver udviklere mulighed for at teste deres apps i højeste opløsning.

Se også: Nexus 6 fotograferet ved siden af LG G3

En andet argument for den store skærm er den generelle udvikling i markedet, hvor storskærmsmobiler oplever den største vækst. For at være på forkant med udviklingen vil Google dermed sikre sig at deres kommende Android styresystem, samt udviklernes apps dertil, er fintunet til det store format.

Dermed lader det til at Google trækker Nexus-serien væk fra den store offentlighed, men trækker den i stedet tilbage til rødderne: Nexus 6 er først og fremmest skabt til udviklere.

Hvornår den officielle lancering finder sted er endnu uvist. Google har endnu ikke inviteret verdenspressen til noget officielt event. Et forsigtigt bud vil dog være omkring slutningen af oktober.