Samsung på vej med konkurrent til Huaweis superzoom

Huawei får ikke deres vilde 5x optisk zoom for sig selv længe endnu. Det viser sig nemlig at Samsung er godt på vej i udviklingen af lignende teknologi.

Samsung på vej med konkurrent til Huaweis superzoom

En af de helt store nyheder i Huaweis seneste flagskib, P30 Pro, er det imponerende periskopkamera, der giver helt op til 5x optisk zoom og 10x hybrid, altså en kombination af optisk og AI stabilisering. Men netop denne funktion synes Samsung ikke, at Huawei skal have for sig selv, skriver GSMArena.

Samsung Mechanics, forkortet SEM, har angiveligt startet masseproduktion af et nyt optisk modul med 5x optisk zoom. Første enhed vi kommer til at se dette i, bliver den kommende Samsung Galaxy Note 10.

Læs også: Samsung Galaxy Note 10 får 5G

Huawei periscope P30
Huaweis periscope telefotolinse. Her ligger fem plastiklinser på langs i telefonen og leverer op til 5x optisk zoom. Nu følger Samsung trop. Foto: Huawei

Et kameramodul der ikke fylder

De fleste kameramoduler på nyere telefoner stikker et stykke ud fra mobilens bagside, fordi der skal være plads til den bedre optik. Men Samsungs kommende modul skulle fylde op til 1mm mindre i dybden. Det lyder måske ikke af meget, men vil i realiteten tydeligt kunne ses.

Selve teknologien i zoom skulle være sammenligneligt med Huaweis periskop kamera, hvor flere plastiklinser ligger på tværs i mobilens indre, hvilket er en måde at holde mobilens tykkelse nede, men stadig opnå den høje zoom.

Samsung har leveret prøvebilleder fra den nye sensor, så man kan se forskellen på 2x og 5x zoom. Den nye optik skal hjælpe Samsung i kampen mod P30 Pros, og Oppo Renos telekameraer, som i øjeblikket er de eneste mobiler med denne form for superzoom.

Læs også: Samsung Galaxy Note 10 får kæmpestor skærm