Samsung vil forbedre grafikydeeven med GPU booster

Samsung er nu på vej med en Huawei-lignende teknologi, der skal forbedre grafikydeevnen.

Samsung vil forbedre grafikydeeven med GPU booster

Helt tilbage i november måned præsenterede Samsung det chipsæt, som vi inden længe ser i Samsung Galaxy S10. På trods af kraftigere hardware og op til 40 procent hurtigere grafik, så vil Samsung forbedre grafikydeevnen yderligere.

Det vil de gøre med en Huawei-lignende teknologi, som de har givet det overbevisende navn: Neuro Game Booster. Huawei udgave, med navnet GPU Turbo, var ganske effektivt og gav op til 60 procent forbedret grafikydeevne. At et stykke software, helt uden hardwareændringer, kan forbedre grafikken med så meget er imponerende. Huaweis teknologi gav endda en strømbesparelse på 30 procent oveni. 

Hvordan og hvor god Samsungs Neuro Game Booster bliver vides endnu ikke, men vi forventer at høre meget mere til Samsung Unpacked-event den 20. februar, hvor Mobilsiden er til stede.

Samsungs beskrivelse af Neuro Game Booster-varemærket lyder således:

“Software for smartphones; Electronic game software for mobile phones; Electronic game software for handheld electronic devices; Computer programmes for playing games; Computer application software featuring games and gaming; Artificial intelligence software; Downloadable computer game software; Recorded computer game software.”

Samsung game booster
Foto: tmdn

Ikke den mest spændende beskrivelse, men det bekræfter at Neuro Game Booster er på vej. Samsungs Exynos 9820 chipsæt byder på en ny NPU, eller Neural Processing Unit, chip, som via kunstig intelligens kan forbedre ydeevnen og mon ikke den vil tage del i den kommende GPU boost teknologi.

Grafik: Hvor meget fylder skærmen på din mobil?