Test fastslår, hvem der har Danmarks hurtigste netværk

En ny rapport viser, hvilken teleudbyder kan levere den største båndbredde på både mobilnetværket.

Test fastslår, hvem der har Danmarks hurtigste netværk

Der er stor forskel på hvor hurtigt dit mobilnetværk er, alt efter hvem du vælger som teleudbyder. Ifølge Ookla, som står bag speedtest-test-app’en, kan du mere end fordoble overførselshastighederne, hvis du skifter fra 3 til TDC’s netværk.

I den nyligt udgivede rapport, kan Ookla vise, at det er TDC der dominerer når det kommer til datahastigheder. I gennemsnit kunne TDC levere download-og upload-hastigheder på henholdsvis 45,4 mbit/sek og 22,3 mbit/sek.

TDC’s fine tal er omtrent 50 procent hurtigere end Telia og Telenors netværk, som leverer små 30 mbit/sekund i download og knap 12 mbit/sek i upload.

Testens store taber er teleselskabet 3 der i begge discipliner leverer i snit 20,7 mbit/sek og 8,6 mbit/sek.

Ooklas test er baserede på praktiske målinger udført af brugere at test-app’en Speedtest. I alt bliver der udført 8 millioner tests dagligt, fordelt på 5.000 testservere på verdensplan.

Du kan selv teste, hvor godt din mobil og dit netværk fungerer sammen ved at hente app’en her.

Danmark i front i Norden

Ookla-rapporten viser samtidig, at Danmark har blandt de hurtigste netværk i Norden. Igennem det meste af perioden fra april til september 2016 befinder Danmark sig på en delt førsteplads sammen med Norge.

I måleperioden ligger den gennemsnittelige netværkshastighed sig på omkring 35 mbit/sek omkring 20 procent hurtigere end det finnerne og svenskerne oplever.

Sidste måned i måleperioden viser dog, at Norge stikker fra de øvrige Nordiske lande med en tophastighed på 44 mbit/sek.

Du kan læse hele Ooklas rapport for Norden her.