Trump overvejer at forbyde kryptering mellem afsender og modtager
Det er nok de færreste der ønsker, at deres personlige samtaler kan læses af fremmede. Derfor er det også en god idé med end-to-end-kryptering på vores personlige enheder, så det kun er modtager og afsender, der kan tilgå informationen.
Læs også: Donald Trump i selvmodsigende udtalelse om Huawei
Det sikrer eksempelvis, at hackere ikke kan få fat i personlige oplysninger, eller på anden måde får mulighed for at misbruge den information, vi har på vores digitale enheder. Der er så bare den lille hage ved det, at heller ikke lovens lange arm kan tilgå vores beskeder.
Netop det at politi og lignende ikke kan få adgang til vores beskeder, er ikke noget man er synderligt imponeret over i Donald Trumps administration. Højtstående amerikanske embedsmænd undersøger angiveligt muligheden for at lovgive imod visse typer af kryptering, hvilket vil betyde et forbud imod end-to-end-kryptering. I Australien blev et lignende lovforslag vedtaget sidste år. Her blev det dog ikke til et decideret forbud imod kryptering, men et krav om, at firmaer skal udlevere brugerdata, så længe det ikke svækker sikkerheden.
Læs også: Google støtter Apple i krypteringssag
Der er intet nyt i, at den amerikanske regering forsøger at bekæmpe krypteringen, og Donald Trumps administratin har flere gange udtalt, at politimyndigheder bør have adgang til al krypteret data. Før han blev præsident, kritiserede Trump Apple fordi de ikke ville låse en iPhone op, der var blevet brugt af en af gerningsmændende under masseskyderiet i San Bernadino. Her måtte FBI betale over en million dollars, for at få et eksternt firma til at bryde ind i telefonen, ved hjælp af en fejl i systemet, som Apple sidenhen har retttet. I sådanne tilfælde, som med skyderiet i San Bernadino, kan man godt forstå, hvilke problematikker, der kan ligge i krypteringen.