USB4 med 40Gbps båndbredde annonceret

Den nye USB-standard er baseret på THunderbolt 3 og kan blandt andet håndtere to 4K-skærme, ved 60Hz, på samme kabel.

USB4 med 40Gbps båndbredde annonceret

Intel og det såkaldte USB Implementers Forum, eller USB-IF, har løftet sløret for den seneste udvikling inden for “do it all”-kabler. Det nye kabel vil fordoble båndbredden fra USB 3.2, til hele 40Gbps.

Læs også: Rygte: iPhones får 3D-laserkamera, USB-C og tre kameraer

Den mængde data betyder ganske simpelt, at et enkelt kabel vil kunne levere nok data til at holde to 4K-skærme kørende ved 60Hz, give adgang til en ekstern gharddisk og også lige oplade sin telefon samtidig.

USB4

Der er dog ikke tale om en helt ny teknologi. USB4 bygger på Thunderbolt 3, som Intel netop har tilført til gruppen af USB-tilslutningsmuligheder. USB4 bliver fuldt bagudkompatibel med USB 2.0 og 3.2.

Læs også: Apple har lanceret USB-C opladerkabel til Apple Watch

For at opnå den fulde hastighed skal man selvfølgelig have et godkendt kabel, og det kan kun opnås via USB-C til USB-C, da USB-A-stikkene ikke har nok konnektorer indbygget. Dette gør sig også gældende for de velkendte blå USB3 porte, som man ofte finder i sin computer.

USB4

Thunderbolt er indtil nu primært brugt af Apple, men Intel samarbejder med Microsoft om at sikre promblemfri understøttelse på Windows 10. Samtidig forsøger Intel også at sikre, at Linux-computere kommer til at understøtte USB4.

Selvom flere end halvtreds firmaer deltager i udviklingen af USB4, og en endelig lancering forventes midt på året, er vi nok stadigvæk et anseeligt stykke tid fra, at USB4 bliver hvermandseje. USB 3.2 blev lanceret i 2017 og har stadigvæk ikke fuldt konsolideret sig som den primære USB-standard.