Mobiltelefoner med bedst batteritid – disse telefoner holder længst

Er den bedst mulige batteritid i mobiltelefonen vigtig for dig? Det er surt at løbe tør for strøm, så her er de telefoner som holder længest på en opladning.

Mobiltelefoner med bedst batteritid – disse telefoner holder længst

Vores mobiltelefoner kan meget og er i dag en trofast følgesvend i vores digitaliserede hverdag. De seneste år har telefonerne udviklet sig ekstremt meget og er på mange områder blevet langt mere kapable. Men på et enkelt område er der stadig meget tilbage at ønske: batteritiden. Der er dog nogle mobiltelefoner som holder længere end andre. Her de mobiltelefoner som har den bedst mulige batteritid og vil holde strøm længst på en opladning.

Læs også: Disse mobiler har hurtig trådløs opladning

Det handler ikke kun om milliampere

Mobiltelefonernes batterikapacitet opgives i mAh, hvilket er en forkortelse for milliampere. Størrelsen på batterierne er vokser for hver generation, men det samme gør telefonernes skærme, ydelse og mængden af smarte funktioner. I mange tilfælde skal den oplades hver eneste dag, hvilket for rigtig mange ikke er tilfredsstillende.

Størrelsen på batteriet er selvfølgelig vigtig for telefonens batteritid, men det er ikke eneste vigtige faktor. Hardwaren og softwaren i den enkelte mobiltelefon har nemlig også stor betydning, for hvor lang tid den holder strøm. Er brugerfladen en af de tungere og med et stort udvalg af funktioner, så lægger dette et større pres på telefonens processor, hvilket sluger mere strøm. Både processor og skærm har også stor indflydelse på batteritiden. En stor skærm med en hurtig opdateringshastighed og opløsning bruger generelt mere batteri end en mindre traditionel skærm. Mobilens antenne er her også en vigtig faktor, hvor en god antenne bruger mindre af telefonens ressourcer og dermed forbedrer battertiden. Til sidst, men ikke mindst, er sammenspillet mellem software og hardware. Er det fra producentens side virkelig godt optimeret, så er her også længere batteritid at forvente.

Efter vores egne test og test fra anerkendte internationale medier, så er dette de ti mobiltelefoner, som holder strøm længst tid.

Læs også: Disse telefoner har hurtigere skærmopdatering

Ti mobiltelefoner med bedst batteritid

ASUS ROG Phone II: 
Batterikapacitet: 6000 mAh
Hurtig opladning: Ja, 30W
Pris: ASUS ROG Phone II er set til 5.300 kroner

Test af ASUS ROG Phone II

Huawei P40 Lite
Batterikapacitet: 4200 mAh
Hurtig opladning: Ja, 40W
Pris: Huawei P40 Lite er set til 1.600 kroner

iPhone 11 Pro Max
Batterikapacitet: 3969 mAh
Hurtig opladning: Ja, 18W
Pris: iPhone 11 Pro Max er set til 8.600 kroner

Motorola G8 Power
Batterikapacitet: 5000 mAh
Hurtig opladning: Ja, 18W
Pris: Motorola G8 Power er set til 1.600 kroner

Motorola Edge
Batterikapacitet: 4500 mAh
Hurtig opladning: Ja, 18W
Pris: Motorola Edge er set til 4.500 kroner

Test af Motorola Edge

OnePlus 8
Batterikapacitet: 4300 mAh
Hurtig opladning: Ja, 30W
Pris: OnePlus 8 er set til 5.200 kroner

Test af OnePlus 8

Samsung Galaxy S10 Lite
Batterikapacitet: 4500 mAh
Hurtig opladning: Ja, 45W
Pris: Samsung Galaxy S10 Lite er set til 3.600 kroner

Test af Samsung Galaxy S10 Lite

Samsung Galaxy Note 10+
Batterikapacitet: 4300 mAh
Hurtig opladning: Ja, 45W
Pris: Samsung Galaxy Note 10+ er set til 6.500 kroner

Test af Samsung Galaxy Note 10+

Samsung Galaxy S20 Ultra
Batterikapacitet: 5000 mAh
Hurtig opladning: Ja, 45W
Pris: Samsung Galaxy S20 Ultra er set til 8.500 kroner

Test af Samsung Galaxy S20 Ultra

Xiaomi Redmi Note 9
Batterikapacitet: 5020 mAh
Hurtig opladning: Ja, 18W
Pris: Xiaomi Redmi Note 9 er set til 1.500 kroner

Både billige og dyre mobiltelefoner i top

Som man kan se på ovenstående, så er der både budget-, mellem- og premium mobiltelefoner, som tilbyder den bedste batteritid. Skal det være billigst muligt, så er Motorola G8 Power et rigtig godt bud. Vil man gerne have bedre ydelse, skærm og kamera, så er Samsung Galaxy Note 10+ et godt valg, som nu er nede i en skarp pris. Kan det ikke blive vildt nok, så er der selvfølgelig Samsung Galaxy S20 Ultra. Hvad end rådighedsbeløbet kan holde til, så går man ikke galt i byen med disse telefoner, som samtidig tilbyder den længst mulige batteritid.

Læs også: Samsung Galaxy Note 10+: blandt de bedste og nu billigere

 

Efterfølgende om temaet

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. 10/7/2020 kom den efterfølgende historie med artiklen; Afstemning: Er det okay, at mobiltelefoner sælges uden oplader? – Den videre historie om temaet finder du her. Aktuelt nyhedsstof om emnet kan du læse her..