Ældre Samsung-topmodeller får smarte AI-funktioner

Samsungs populære AI-funktioner såsom Chat Assist, tolk, live-oversættelse og Tegn cirkel og søg finder nu vej til sidste års topmodeller.

Ældre Samsung-topmodeller får smarte AI-funktioner

Et par uger efter udrulningen af One UI 6.1 til topmodellerne Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 og Galaxy Z Fold 5 har Samsung bekræftet, at de snart ruller One UI 6.1 ud til topmodellerne fra året før, Galaxy S22, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4 og Galaxy Tab S8-serien.

Opdateringen til One UI 6.1 inkluderer en række Galaxy AI-funktioner, der altså nu også kommer til disse ældre flagskibe fra Samsung.

Se også: De bedste priser og tilbud på Samsung-telefoner

Sidste års topmodeller får AI-funktioner i maj

Samsung har nu bekræftet, at de ruller One UI 6.1 ud til Galaxy S22-serien, Galaxy Tab S8-serien, Galaxy Z Fold 4 og Galaxy Z Flip 4 i begyndelsen af maj måned. Med opdateringen kommer flere Galaxy AI-funktioner:

  • AI-genererede baggrunde: Generativ AI-baserede baggrunde ved hjælp af tekstbaserede prompts.
  • Browsing Assist: Bruger AI til at sammenfatte hjemmesider eller artikler – enten helt kort eller i lidt længere format.
  • Chat Assist: Oversætter beskeder i realtid til ens foretrukne sprog. Fungerer i standardappen Beskeder samt chatapps som WhatsApp.
  • Tegn cirkel og søg: Tegn en cirkel omkring hvad som helst på skærmen for at få mere information om genstanden.
  • Edit Suggestion: Samsung-tastatur bruger AI til at komme med forslag til retning af grammatik og stavning. Det kommer også med forslag til forskellige skrivestile.
  • Generative Edit: Indbygget billedredigering bruger AI til avanceret billedredigering, herunder at fjerne objekter mere nøjagtigt og rette på vinkler og opstilling i billederne.
  • Tolk: Tilstanden Tolk bruges til oversættelse af sprog i realtid, når man taler med en person ansigt til ansigt.
  • Live Translate: Oversæt i realtid under telefonsamtaler eller andre samtaler.
  • Note Assist: Sammenfatter og formaterer notater i Samsung Notes-appen. Note Assist kan konverterer også håndskrevne notater til ordentligt formaterede og strukturerede notater.
  • Transscript Assist: Transskriberer lydoptagelser og auto-tagging af personer ved hjælp af Samsung Voice Recorder.

Se også: Apple vs. Samsung: Hvilket mærke er bedst?

Instant Slow-mo og Super HDR kommer ikke

Det lader til, at Samsung ikke udgiver alle Galaxy AI-funktionerne til de ældre flagskibe.

Instant Slow-mo, 3D-animerede vejreffekter og Super HDR ser ikke ud til at være med i opdateringen til One UI 6.1 til de ældre flagskibsmodeller. Disse funktioner er altså stadig forbeholdt Galaxy S24-serien.

Se også: Tilbud på Samsung Galaxy S24 Ultra – spar over 2.500 kroner

AI er det nye sort

I 2023, men især også i 2024, har der været én altoverskyggende trend: AI, AI og AI. Den bølge er Samsung for alvor reddet med på med introduktionen af de AI-fokuserede Galaxy S24-telefoner, og nu får sidste års modeller altså også en AI-opgradering.

Techvirksomheder står for tiden nærmest i kø for at lancere den ene AI-nyhed efter den anden, og til efteråret ventes Apple – som ellers slet ikke har taget AI til sig – at ride med på AI-bølgen med lanceringen af de kommende iPhone 16-modeller.

Se også: OpenAI og Meta på vej med AI, der kan ræsonnere