Afstemning: Hvor længe har du haft din mobil?

Undersøgelser siger at vi holder fast i vores mobiltelefoner i længere og længere tid. Hvor længe har du haft din nuværende mobil? Deltag i afstemningen.

Afstemning: Hvor længe har du haft din mobil?

Producenter siger, at forbrugerne generelt holder fast i telefonerne i længere tid end tidligere, men spørgsmålet er hvor længe? Deltag i afstemningen herunder.

Mobiltelefonerne bliver for hver ny generation dyrere, hvilket der er forskellige grunde til. Først og fremmest bliver råmaterialer dyrere, der skal indbygges dyre 5G-modemmer og de mange kameraer giver også en større udgift. Samtidig bliver der brugt vanvittige summer på forskning og udvikling hos de store mobilproducenter.

Resultatet er, udover en højere slutpris, hurtigere og mere kapable smartphones. Derudover er smartphoneproducenterne også blevet bedre til at supportere telefonerne, og sender opdateringer ud i længere tid. Se bare Samsung, som nu giver tre års software- og sikkerhedsopdateringer til flere modeller – ikke kun de dyreste.

Se også: Find den rette mobiltelefon til dig

Større udvalg

Det betyder også, at mobiler ofte får en længere levetid. Alligevel ser vi mobilproducenterne kaste utallige nye modeller på gaden og aldrig har de største producenter haft så mange modeller at byde på. Det er ikke mange år siden de kun tilbød to modeller, men nu har Apple altså hele syv modeller: iPhone XR, iPhone 11, iPhone SE, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Det gælder også OnePlus, som i år har skruet gevaldigt op for antallet af mobiltelefoner – og ja, hos Samsung er det heller ikke anderledes. Det betyder at producenterne nu har en mobiltelefon til nærmest alle budgetter. Håbet er selvfølgelig at sælge flere mobiltelefoner, men det kan også forvirre forbrugerne ekstremt meget.

Tilbage i 2018 stillede vi samme spørgsmål til læserne af mobilsiden. Her var resultatet, at størstedelen havde haft deres nuværende mobiltelefon i mere end to år (31 procent). Hvordan mon det ser ud nu?

Hvor længe har du haft din nuværende mobiltelefon? Giv din stemme herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...