Alt om iPhone 16: Sådan bliver den kommende iPhone

Det er først til september, at Apple ventes at afsløre den næste iPhone 16, men vi ved allerede en masse om den - og der er store nyheder i vente. Her er, hvad vi ved om iPhone 16.

Alt om iPhone 16: Sådan bliver den kommende iPhone

Som det har været kutyme i mange år, ventes Apple igen i år at introducere den næste iPhone i september. Det ser heller ikke ud til at ændre sig i år, hvor vi har iPhone 16-serien at se frem til.

Selvom der stadig er nogen tid til september, svirrer der allerede mange rygter i luften om de kommende iPhone-modeller.

Vi har samlet alle de seneste rygter om Apples kommende topmodeller.

Se også: Find de bedste priser og tilbud på iPhones

Fire varianter af iPhone 16

Der vil blive lanceret fire varianter af iPhone 16: iPhone 16, iPhone 16 Plus og premium-modellerne iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max.

Skærmen på iPhone 16 vokser til 6,3 tommer og iPhone 16 Pro Max til hele 6,9 tommer. På trods af større skærme vil de have samme størrelse som iPhone 15-modeller, hvilket er muligt med mindre kant omkring skærmene.

Der forventes ikke at komme en iPhone 16 Ultra, som ellers har været rygtet tidligere.

Se også: Test og bedømmelse af iPhones

iPhone 16 får helt nye AI-evner

Som mange andre i branchen har mobilproducenterne omfavnet kunstig intelligens. Apple har indtil videre været ret forbeholdne med at implementere AI og maskinlæring i sine produkter, men det ændrer sig nu.

Ifølge detaljer delt af en leaker vil iOS 18 bringe mange af de nye LLM-funktioner til alle iPhones, men AI-funktioner på enheden kan forblive eksklusive for iPhone 16. iOS 18’s opdaterede AI-funktionalitet kan omfatte forbedret interaktion mellem Siri og Beskeder-appen, automatisk genererede Apple Music-spillelister, integration med produktivitetsapps til AI-assisteret oprettelse af indhold og meget mere.

 

Apple arbejder på sin egen AI-chatbot – en forbedret version af Siri, der skal tage kampen op med ChatGPT og Gemini. Det forlyder også, at Apple overvejer at indgå et usædvanligt partnerskab med Google om at benytte deres AI-teknologier. Det samme har Samsung gjort i sine telefoner.

Ifølge rygter vil Apple fokusere på at køre AI-løsningerne direkte på enhederne frem for at være afhængige af cloudbaserede AI-tjenester. Derfor forventes det, at en ny chip i iPhone 16 vil blive forbedret med en kraftigere såkaldt Neural Engine. Denne del af chippen står for de krævende AI-beregninger.

Se også: Test af de nyeste mobiltelefoner i Danmark

Hurtigere Wi-Fi, bedre ydeevne, forbedret 5G og mere RAM

Ikke alt vil dreje sig om AI. Den nye Apple-processor forventes at inkludere et opgraderet Snapdragon X75 5G-modem fra Qualcomm, som vil booste både Wi-Fi- og 5G-hastigheder markant.

iPhone 16 ventes at understøtte 5G-Advanced, som vil forbedre alt fra mobildækningen til datahastigheder over 5G-netværk. Den nyeste og hurtigste Wi-Fi 7-standard forventes også at være blandt de nye funktioner.

Telefonerne opgraderes ligeledes med 8 GB RAM i stedet for de tidligere 6 GB. RAM er essentielt for afvikling af AI lokalt på enhederne, men forbedrer også generelt telefonens kapacitet til at håndtere krævende opgaver som videoredigering og holde apps kørende i baggrunden.

iPhone 16-serien får også et nyt og hurtigere A18 og A18 Pro-chipset. Dertil skulle have iPhone 16 have forbedret varmeudledning, som sikrer højere ydeevne selv efter intens brug. Den nye chip er optimeret til AI-funktioner.

Der vil også være forbedringer i skærmene i iPhone 16. iPhone 16 Pro-modeller forventes at have op til 20 procent højere lysstyrke.

Se også: Sammenlign specifikationer og priser på mobiltelefoner

Længere batteritid

iPhone 16-serien forventes også at have bedre batteritid. Ifølge lækkede informationer har iPhone 16, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max større batterier med op til 6 procent.

Dog får iPhone 16 Plus et mindre batteri end den nuværende version.

Opdateret design

Ifølge rygter er Apple i gang med at udvikle tre forskellige prototyper af iPhone 16. Ved første øjekast minder de alle meget om iPhone 15-serien, men opsætningen af kameraerne på bagsiden står til at blive forandret.

Se også: Find det bedste mobilabonnement til din iPhone

Apple vil desuden justere på designet og placeringen af de fysiske knapper på siden af telefonerne. I år vil alle varianter blive udstyret med knappen Handling til at oprette smarte genveje – og ikke kun Pro-modellerne. Derudover overvejer Apple at tilføje en dedikeret udløserknap til fotografering og videooptagelse.

iPhone 15 Pro oplevede problemer med overophedning ved lanceringen i september. Dette ønsker Apple at forebygge i fremtiden ved at anvende et nyt design af nedkølingsområdet omkring chippen, som mere effektivt kan lede varmen væk.

Bedre kameraer

Med hensyn til kameraet kan du forvente en 48 megapixel kamerasensor med ultravidvinkellinse i den normale iPhone 16. I øjeblikket bruger Apple en 12 megapixel sensor. Den højere opløselige sensor forventes at give bedre billedkvalitet – særligt ved optagelse af rumlige videoer.

Det forlyder, at iPhone 16 Pro-modellerne vil blive udstyret med et såkaldt periskopkamera, der tilbyder forbedret optisk zoom op til 5x.

Hvad kommer iPhone 16 til at koste?

Der er altså umiddelbart meget at se frem til i den næste iPhone 16-serie. Noget vi endnu ikke ved noget om, er priserne. Vil iPhone 16 koste det samme som iPhone 15 – altså 7.799 kroner? Der går rygter om, at der kommer en lille prisstigning.

iPhone 16-serien forventes lanceret i september 2024.

Se også: Er Swappie bedst og billigst på brugte iPhones?