Analytiker nedjusterer det forventede salg af iPhone X

Den sene lancering af iPhone X på grund af forsinkelser gør, at analytikeren Ming Chi-Kuo nu skruer ned for forventningerne til salget i 2017.

Analytiker nedjusterer det forventede salg af iPhone X

Apple-analytikeren Ming Chi-Kuo forventede allerede for 5 måneder siden, at dette års salg af den særlige iPhone X vil blive stærkt begrænset på grund af forsinkelser. Efter Apple har annonceret telefonen og bekræftet, at den først lanceres globalt – og i Danmark – den 3. november, har analytikeren nu justeret sin prognose. Det skriver hjemmesiden 9to5Mac.

Læs også:  Apple iPhone X – supermobilen til det næste årti

Og – desværre for Apple – ser det ud til, at der bliver langet markant færre eksemplarer af iPhone X over disken end først antaget. Faktisk vil der slet ikke blive registreret et eneste salg af iPhone X i Apples regnskab for 3. kvartal – det vil sige i juli, august og september måned.

Det står i stærk kontrast til analytikerens tidligere prognose for en måned siden, hvor han forventede, at Apple vil sælge et stærkt begrænset antal på 2-4 millioner eksemplarer af iPhone X i 3. kvartal.

Op mod 14 mio. færre eksemplarer end først ventet

Det kommer som bekendt ikke til at ske, når Apple først åbner op forudbestillingerne den 27. oktober og starter salget den 3. november. Apple får med andre ord kortere tid til at opnå det salg, som analytikeren senest vurderede til at nå op i 45-50 millioner eksemplarer i løbet af 2017.

Derfor har Ming Chi-Kuo nu nedjusteret sin prognose yderligere, så Apple nu ’kun’ ventes at lange 40 millioner eksemplarer over disken inden årets udgang. Tager vi et kig på analytikerens allerførste prognose fra april måned, er det altså en relativ stor reduktion, da forventningen på daværende tidspunkt var mellem 48 og 54 millioner solgte eksemplarer af iPhone X i 2017.

Læs også: iPhone X, 8 og 8 Plus: Pris og tilgængelighed i Danmark

Apple har dog ikke så meget at være utilfreds med, for prisen på iPhone X er uhørt høj. Henholdsvis 8.899 og 10.249 kroner skal du nemlig af med, hvis du skal have et eksemplar af iPhonen med den 5,8” store OLED-skærm. Det, kombineret med salget af iPhone 8 og 8 Plus, bør betyde, at Apple nok skal klare sig helt fint trods de mange problemer, der har været i de foregående måneder med at få produceret nok eksemplarer af iPhone X.