Analytiker: To iPhones får OLED-skærm næste år

Når Apple næste efterår afslører nye iPhones, vil to af dem komme med en OLED-skærm ligesom i iPhone X, lyder det fra analytikeren Ming-Chi Kuo.

Analytiker: To iPhones får OLED-skærm næste år

Den sidste af dette års tre iPhones er knapt landet i de danske butikker, før rygterne om næste års iPhones begynder at vise sig. Det er den altid velinformerede Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, som allerede nu ligger inde med insiderviden om næste års iPhones. Det skriver hjemmesiden 95o5mac.

Læs også: DxOMark: iPhone X er bedst af alle til stillbilleder

Ifølge analytikeren vil Apple lancere ikke kun én, men to iPhones med OLED-skærm næste år. Det fremgår ikke præcist, hvordan Apples portefølje kommer til at se ud næste år. Det vil dog være nærliggende at tænke, at der vil komme en ny udgave af iPhone X og en iPhone X Plus.

Det store spørgsmål er så, hvad de kommer til at hedde. Bliver det så i form af en iPhone 11 og 11 Plus, fordi Apple allerede har iPhone X, der udtales som 10? Eller bliver det måske i stedet en iPhone 9 og 9 Plus som opfølgning på iPhone 8 og 8 Plus? Det vil vi formentlig blive klogere på i løbet af de mange kommende måneder.

Derudover er det også uvist, om de to iPhones med OLED-skærm bliver de eneste, vi får at se næste år, eller om Apple fortsætter med en normal og billigere udgave med en mindre IPS-skærm. Også dette begynder vi formentlig at få en idé om i løbet af de kommende måneder.

iPhone X antennelinjer
Her ses de fire antenneområder på iPhone X, der deler rammen op i fire dele. Foto: Apple.com/Mobilsiden.dk

Ny ramme med eventuelt nyt antennedesign

Analytikeren mener også at vide, at de to nye iPhones med OLED-skærme får en opdateret ramme af rustfrit stål ligesom i iPhone X. Den nye ramme vil efter sigende forbedre kvaliteten ved overførsel af data. Hvad der helt præcist ligger i dette, er noget uklart. Det vil dog ikke være utænkeligt, at der menes, at antennerne til blandt andet mobilnetværk og Wi-Fi implementeres på en bedre måde, end det er tilfældet i iPhone X.

Læs også: Apple iPhone X – salget er skudt i gang

Ming-Chi Kuo bemærker i hvert fald, at det nuværende rammedesign i iPhone X er delt op i fire dele (top, bund, venstre og højre side) adskilt af tynde linjer af plastik, hvor signalerne kan trænge igennem. Næste års ramme kan bestå af flere dele, mener han at vide.

iPhone X

TrueDepth-sensorerne forbliver uændrede

For en uges tid siden meldte analytikeren også ud, at Apple ikke har i sinde at foretage nogle ændringer i det såkaldte TrueDepth-system, som Face ID benytter til ansigtsgenkendelse. Apple er ifølge analytikeren så langt fremme på det punkt i forhold til sine konkurrenter, at der ikke er nogen grund til at implementere en ny og forbedret løsning i efterfølgerne af iPhone X. Apple ser ud til at lægge Touch ID helt bag sig næste år, hvor ingen iPhones vil komme med fingeraftrykslæser. Det kan altså indikere, at der kun kommer to iPhones næste år.

Læs også: Så meget koster en reparation af skærmen i iPhone X

Der har også været forlydender om, at Apple vil implementere TrueDepth-sensorerne både foran og bagpå, men det rygte maner analytikeren i jorden. Sensorerne vil kun være at finde foran.

Også næste års iPad Pro-lineup ventes at blive udstyret med Face ID. Alle disse rygter er dog på et så tidligt stadie, at meget endnu kan nå at ændre sig, så der er ikke andet for end at se tiden an.