Analytikere: iPhone 8 får voldsom pris på 10.000 kroner

iPhone 8 med den 5,8" store OLED-skærm bliver dyr: Hele $1.099, eller hvad der vil svare til 9.999 kroner, skal du af med ifølge bankkoncernen J.P. Morgan.

Analytikere: iPhone 8 får voldsom pris på 10.000 kroner

Når Apple lancerer den længe ventede iPhone 8 med den næsten kantfrie OLED-skærm på 5,8 tommer i et glasdesign og en ramme af rustfrit stål, bliver det en noget dyr fornøjelse.

I hvert fald hvis vi skal tro oplysninger fra analytikere i den store amerikanske bankkoncern J.P. Morgan, som netop har givet sin seneste analyse af, hvad der er i vente fra Apple til september. Rod Hall, som er analytiker i banken, fortæller til den amerikanske tv-station CNBC, at du skal frem med de dybe lommer, hvis iPhone 8 skal blive din.

Læs også: Problemer med at få softwaren klar kan forsinke iPhone 8

Hele $1.099 vurderer banken nu iPhone 8 til at koste, hvilket er en stigning på 10 % i forhold til J.P. Morgans tidligere forudsigelse. Så hvor meget er en pris på $1.099 egentlig i Danmark? Det kan man få et meget præcist bud på ved at kigge på iPad Pro i Wi-Fi-udgaven med 512 GB lagerplads, som har en amerikansk pris på netop $1.099. I Danmark er prisen på denne intet mindre end 9.999 kroner, hvilket altså er næsten den dobbelte pris af, hvad den almindelige iPhone 7 med 32 GB lagerplads koster.

Hvor kursen på en amerikansk dollar lige nu er 6,46, har Apple traditionelt en kurs mellem den amerikanske og danske pris 9. Eksempelvis koster iPhone 7 med 32 GB lagerplads $649 i USA, men 5.799 kroner i Danmark. Her er en faktor på 8,9 imellem de to priser, mens der er en faktor 9,1 på iPad Pro. En pris på 9.999 er med andre ord meget sandsynlig, såfremt J.P. Morgans estimat er korrekt.

Lanceres til tiden, men i stærkt begrænset antal

I de foregående måneder har der været mange meldinger om, hvorvidt iPhone 8 vil blive lanceret til tiden eller ej på grund af problemer med fremstillingen af den. Så sent som i disse dage har der været forlydender om, at iPhone 8 først bliver massefremstillet i november eller december, mens det sker en måned senere end normalt – hvilket vil sige i august – når det gælder iPhone 7s og 7s Plus.

Læs også: Avis: Masseproduktion af iPhone 8 forsinket i flere måneder

Det stemmer nogenlunde overens med det, som J.P. Morgan fortæller. Her mener man, at iPhone 8 bliver lanceret til tiden, men i et begrænset omfang. Apple vil nemlig først opnå det fulde produktionsniveau af iPhone 8 i slutningen af oktober eller starten af november – altså en måneds tid tidligere end hvad der forlød før.